Navne- og adressebeskyttelse
Navne- og adressebeskyttelse betyder, at dit navn og adresse ikke må udleveres fra CPR til private. Læs mere om det her på siden.
25. mar 2020
19.05.2020 10:53
Adressebeskyttelse
Offentlige myndigheder kan få adgang til dit navn i CPR.
Private kreditorer, der fx mangler betaling af en faktura, kan normalt også altid bede om at få din adresse udleveret fra CPR ved at henvende sig til kommunen.
Du skal selv gøre dit teleselskab opmærksom på, at du ønsker hemmeligt eller udeladt telefonnummer. Selvom du har navne- og adressebeskyttelse, har teleselskaberne pligt til at videregive telefonnumre, medmindre du gør opmærksom på, at du ikke ønsker det.
Beskyttelsen gælder ikke for indrykning af meddelelser i Statstidende, hvor navn og adresse ifølge loven er påkrævet.
PostNord
Du skal selv give PostNord besked om din adressebeskyttelse.
Når du har registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR, bliver du automatisk også beskyttet mod, at oplysningerne udleveres fra CPR til brug i lokalvejvisere.
Hvis du ikke ønsker at have navne- og adressebeskyttelse i CPR, kan du i stedet få registret, at dit navn og adresse ikke må udleveres fra CPR til brug i lokalvejviserne.
Hvis du vil klage over en afgørelse, som en kommune har truffet efter CPR-loven, kan dette ske til Social- og Indenrigsministeriet.
Klagen skal ske skriftligt til den kommune, som har truffet afgørelsen, og inden 4 uger fra det tidspunkt, du har fået meddelelse om afgørelsen.
Har du ikke NemID
Hvis du ikke har NemID, kan du bestille tid på Borgerservice eller bibliotekerne i Fuglebjerg, Glumsø og Korskilde. Her kan du møde op til tidsbestillingen. Husk at medbringe gyldig ID.
Bestil tid til navne- og adressebeskyttelse (med og uden NemID her)
Navne-og adressebeskyttelse
Vær opmærksom på du ikke kan benytte chrome til denne løsning