Kontakt
Center for Dagtilbud og Skole
Vi har seks folkeskoler med 19 afdelinger samt en ungdomsskole i kommunen. Se listen over skolerne og hvilke distrikter, de hører under. Læs også om skolernes fællesmål, skolebestyrelserne og Næstved Fælleselevråd.
Skolerne har deres egne hjemmesider, hvor du kan finde information om skolebestyrelser, aktivitetskalendere, klassernes ugeplaner, SFO, skolens personale og meget mere.
Herunder findes link til skolernes hjemmesider
Ellebækskolen
- afd. Kalbyris
- afd. Kildemark
Fladsåskolen
- afd. Mogenstrup
- afd. Korskilde
Holmegaardskolen
- afd. Fensmark
- afd. Toksværd
Kobberbakkeskolen
- afd. Rønnebæk
- afd. Sct. Jørgen
- afd. Sjølund
- afd. Sydby
Lille Næstved Skole
- afd. Fuglebjerg
- afd. Herlufsholmvej
- afd. Hyllinge
- afd. Karrebæk
- afd. Karrebækvej
- afd. Sandved
Susåskolen
- afd. Glumsø
- afd. Herlufmagle
- afd. Holsted
Ungdomsskolen
I Næstved Kommune er der et fælles ønske fra såvel politikere som fagprofessionelle om, at kommunens dagtilbud og skoler er ambitiøse. Vi ønsker målrettet og målbart at arbejde på at være blandt landets bedste.
Både dagtilbud og skoler arbejder derfor frem mod fem konkrete 2025-mål.
Målene understøtter Næstved Kommunes vision om, at alle børn uanset udgangspunkt skal have gode og ligeværdige muligheder for at udfolde sig i livet.
Målene bidrager ligeledes til opfyldelse af tre tværgående 2025-mål på 0-18 års området - fælles for Center for Dagtilbud og Skole og Center for Børn og Unge:
Mål 1: Børn, unge og familier er en aktiv part og ressource
Mål 2: Gode overgange og helhedsorienterede løsninger skabes i samarbejde mellem
medarbejdere, børn, unge og familier
Mål 3: En stigende andel børn og unge trives, lærer, udvikler sig og dannes via forebyggelse
og tidlig indsats i almenområdet.
Ved folkeskolens prøver skal skolernes resultater hvert år samlet ligge på eller over landsgennemsnittet.
Som fundament for at kunne opnå de faglige mål styrer skolerne økonomien så budget og regnskab er i balance ved udgangen af hvert regnskabsår – indenfor de gældende rammer for økonomistyring i Næstved kommune.
Børnenes/elevernes trivsel skal øges.
Personalets fremmøde og trivsel skal styrkes, da det er et afgørende parameter for at kunne løfte kerneopgaven.
Et stigende antal børn på dagtilbuds- og skoleområdet trives, lærer og udvikler sig i det nære og almene område.
Der skal være øget kvalitet og sammenhæng i overgange for børn, forældre og ansatte – herunder forhåndskendskab til den nye enhed.
Folketinget har vedtaget, at der på alle folkeskoler i Danmark skal være en skolebestyrelse. Skolebestyrelsens sammensætning kan variere fra skole til skole, men folkeskoleloven angiver, at forældrene altid skal have flertal. Kommunen kan beslutte om den enkelte skole for eksempel skal have foreningslivet repræsenteret i bestyrelsen.
19.05.2020 10.55
En skolebestyrelse består af mindst to repræsentanter for det undervisende personale og de øvrige medarbejdere, mindst to repræsentanter for eleverne og et flertal af repræsentanter for forældre.
Hvis du har et barn, der enten skal begynde eller går på skolen, kan du stille op som forældrerepræsentant. Du behøver ikke at have faglig forstand på skoleforhold for at stille op.
Repræsentanter for forældre bliver valgt for fire år ad gangen, mens elev- og medarbejderrepræsentanter som regel kun bliver valgt for ét år ad gangen.
Skolebestyrelsen beslutter bl.a. principperne for:
Derudover skal bestyrelsen godkende skolens budget og de forslag til undervisningsmidler, som skolen kommer med. Opgaverne kan variere fra bestyrelse til bestyrelse, og kommunalbestyrelsen kan beslutte at tilføje nogle opgaver, der ikke er nævnt her.
Du kan læse mere om skolebestyrelser på Børne- og Undervisningsministeriets temaside om emnet.
Hvis du er uenig i en beslutning truffet af skolebestyrelsen, kan du henvende dig til skolens ledelse. Er du utilfreds med ledelsens afgørelse, kan du henvende dig til kommunen.
På alle skoler er der nedsat elevråd, og på tværs af disse er dannet Næstved Fælleselevråd.
NFE er det kommunale fælleselevråd i Næstved. Fælleselevrådet består af repræsentanter fra hver skole. Fælleselevrådet har en bestyrelse med 6 af repræsentanterne og er konstitueret med formand, næstformand, kasserer, sekretær og alm. medlemmer. I NFE kæmper vi for at blive hørt i sager, der vedrører skolen og elevernes faglige og sociale trivsel.
Næstved har indgået partnerskabsaftale med organisationen Danske Skoleelever (DSE) og Næstved er elevvenlig kommune.
Er du i tvivl om, hvilket skoledistrikt dit barn tilhører, kan du finde det her. Indtast din adresse i søgefeltet øverst til højre, og se dit skoledistrikt
Center for Dagtilbud og Skole