Gå til hovedindhold

Byg

Tilgængelighed i Næstved Kommunes bygninger og udearealer

03. maj 2021

I samarbejde med handicaporganisationerne i tilgængelighedsgruppen arbejder vi for at gøre Næstved Kommune mere tilgængelig for alle. Derfor afsætter kommunen hvert år 450.000 kr. til at forbedre tilgængeligheden i kommunens bygninger og udearealer.

Tilgængelighedsrampe på Næstved Stadion

Præmiering af god arkitektur

28. maj 2020

Bolig

Kender du et byggeri, en plads eller en park i Næstved Kommune, som tilfører et område arkitektonisk kvalitet? Hjælp kommunen med at udpege det.

Hus på Fredskovvej

Byggeri

Din ejendom

Næstved Kommune hjælper dig med at overholde lovgivningen og indhente tilladelser fra andre myndigheder. Søg din bygge- eller nedrivningstilladelse her.

Byggeri af hus, murbrokere

BBR

Bolig

Ved du hvilke oplysninger du skal indberette i BBR? Din BBR-meddelelse indeholder en række oplysninger om din ejendom, som du blandt andet har brug for, når du skal sælge dit hus, optage nye lån eller ved forsikringsspørgsmål.

billede af nybyggede villaer

Byggeri uden for byerne

Byggeri

Uden for byerne og i mange landsbyer er der ingen lokalplaner. Hvis du vil bygge eller ændre anvendelsen af bygninger eller arealer, skal du søge om landzonetilladelse hos kommunen. I administrationsgrundlaget kan du læse, hvad vi normalt giver tilladelse til.

Susåen og marker

Lokalplaner

Lokalområder

Besøg lokalplanportalen og få et overblik over lokalplaner i Næstved Kommune.

Fra Glumsø

Korrekte og synlige adresser

Bolig

Det er ejeren af ejendommen, der har ansvaret for at opsætte synlige husnummerskilte, som passer med den adresse, kommunen har fastsat og registreret. Husnummeret skal være synligt fra den adgangsgivende vej.

hus nummer på hus mur

Skilte i byområder

Byggeri

Vidste du, at der er regler for hvor mange og hvilken type af skilte, der må opsættes i byområderne i Næstved Kommune?

 skilt på en villa vej

Varme

Bolig

Her kan du blive klogere på dine varmemuligheder og se om der er godkendt fjernvarme på din adresse.

Radiator, hånd drejer på termostat

Energirenovering og tilskud

Klima

En energirenovering kan være en god måde at fremtidssikre din bolig - både når det gælder komfort og økonomi. Find info om energisparetilskud.

hustage