Gå til hovedindhold

Bolig

Lån til betaling af ejendomsskat

Betaling

Din ejendom

Næstved Kommune yder lån til Ejendomsskatter (grundskyld) og tilslutning til kollektive anlæg, hvor der er tilslutningspligt til fx vand, naturgas, fjernvarme og kloak.

hus i skov kant

Særlige boligordninger

Bolig

Boligstøtte

Lejebolig

Opfylder du en række særlige krav, kan du blive skrevet op til en af Næstved Kommunes lejeboliger. Læs om krav og betingelser for at komme på ventelisten.

hus nummer på hus mur

Ejendomsskat

Bolig

Din ejendom

Som ejer af fast ejendom betaler du ejendomsskat til Næstved Kommune. Få overblik over ejendomsskattebillet, ejendomsværdiskat og ejerskifte.

Fugle hus

Grundejerforpligtigelser

Bolig

Veje

Støder din ejendom op til kommunale fortove eller stier? Som grundejer er du forpligtet til at holde de tilstødende kommunale arealer rene.

Et fortorv med masser af ukrudt

Ungdomsboliger

Bolig

Unge

Uddannelse

Er du studerende i Næstved, og mangler du en bolig? Få svar på dine spørgsmål og læs mere om, hvordan du finder en bolig, mens du studerer.

Blomstergården opført i 2019

Kommunale lejeboliger

Bolig

Næstved Kommune ejer et antal udlejningsejendomme, hvoraf de fleste ligger i Næstved by.

hustage

Flexboliger

Bolig

Din ejendom

Vidste du at Flexboligordningen gør det muligt for Næstved Kommune at give tilladelse til at anvende helårsboliger til fritidsformål?

Hus facade

Almene boligselskaber

Bolig

Boligstøtte

Familie

I kommunen er der en række almene boligselskaber. Næstved Kommune har løbende en styringsdialog med de almene boligselskaber.

højhusside med altaner

Skorstensfejning

Bolig

Byggeri

Din ejendom

Vidste du at det er lovpligtigt at få tilset og renset sin skorsten, brændeovn og pejs af en autoriseret skorstensfejermester? Normalt sker dette en gang årligt. Skorstensfejeren skal både rense skorstenen og udføre tilsyn med skorsten og tilsluttede enheder.

Guld skorsten