Gå til hovedindhold
Sundhed

Mental Sundhed

Hvad gør dig glad? Hvornår oplever du, at dit liv er meningsfuldt? Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve.

Billede af logo med teksten ABC

Indhold

  Der er ikke én opskrift – men der er nogle hovedingredienser, som vi hver især kan skrue på. At gøre noget aktivt, at gøre noget sammen og at gøre noget meningsfuldt styrker og bevarer den mentale sundhed.

  Næstved Sundhedscenter har lavet en film, der forklarer hvad du selv kan gøre for at styrke din egen og andres mental sundhed.

  Film om mental sundhed

  Ligesom latter smitter, så smitter trivsel også, og vores handlinger gør en forskel for os selv og vores omgivelser som ringe, der spreder sig i vandet. Selv med helt små mikrohandlinger kan vi gøre en forskel, når vi fx smiler til en fremmed på gaden, lader en anden slippe foran i køen eller tager en kop kaffe med til en travl kollega.

  Her er en film, der viser en dagsrejse i 2 forskellige versioner.

  ABC for mental sundhed er et partnerskab, der vil fremme den mentale sundhed for alle.
  Næstved Sundhedscenter giver viden om og værktøjer til at styrke den mentale sundhed på arbejdspladser, i institutioner, i foreninger mv. Kontakt os gerne hvis I ønsker at styrke den mentale sundhed hos jer.

  Læs mere på hjemmesiden abcformentalsundhed

  Vi deltager i fællesskabsstafetten
  Med inspiration fra partnerskabet ’ABC for Mental Sundhed’ tog Frivilligcenter Næstved, Næstved Frivilligråd og Næstved Kommune i 2021 initiativ til kommunens første Fællesskabsstafet.

  I Næstved Kommune findes der rigtig mange muligheder for at være med i frivillige foreninger og fællesskaber. Med Fællesskabsstafetten i 2021 og 2022 satte vi fokus på og hyldede frivillighed og fællesskaber med en fysisk stafet rundt i hele kommunen.

  I 2022 deltog mere 110 frivillige foreninger og fællesskaber, og stafetten blev kørt, gået, cyklet, reddet, sejlet, danset og løbet fra fællesskab til fællesskab gennem alle dele af kommunen. Undervejs på ruten var der stop med en masse inspirerende og sjove aktiviteter og arrangementer, som var åbne for alle.

  Ønsker du at blive en del af et fællesskab?
  I Næstved kommune har vi en bred vifte af fællesskaber og foreninger.

  De sociale foreninger henvender sig til borgere med forskellige behov og problemstillinger.

  I foreningsregisteret kan du søge på det område af kommunen du bor i, for at se hvilke foreninger der er tæt på dig.

  Boblberg kan du finde nye venskaber og interessefællesskaber.

  Film om fællesskabsstafetten

  Filmen her, fra Fællesskabsstafetten 2021, er en hyldest til alle de frivillige, som deltog i projektet. Frivillige, som til daglig bærer de foreninger og fællesskaber, som vi alle sammen nyder godt af.

  Kontakt

  Center for Sundhed og Ældre

  Næstved Sundhedscenter

  Telefon: 5588 1400

  Send digital post (kræver MitID)

  Relevante artikler