Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Både biler og bogstaver parkerer i Fuglebjergs nye Bibliotekspark

Læsepavillon, blomsterkummer, skulpturer og opholds-trætrappe bliver indviet fredag den 19. november kl. 13.30, som en del af Fuglebjergs nye Bibliotekspark. Alle er velkomne til at deltage i indvielsen.

12. nov. 2021

Indhold

    Fornyelsen har bragt bibliotekets bogstaver fra de klassiske boghylder til asfalten og området foran biblioteket. Der sker blandt andet med bogstaver på asfalten og nye inspirerende læse- og aktivitetsområder udendørs.

    Biblioteksparken er et nyt mødested for byens borgere og pendlere, hvor de kan vente på bussen, læse en god bog eller slå sig ned og tale sammen i de nye smukke omgivelser. Parken ligger centralt foran Biblioteket og dermed også tæt på sportsanlæg, butikker og folkeskolen, så mange vil kunne få glæde af det nye byrum.

    Arbejdet med Biblioteksparken gik allerede i gang i 2019, som et led i et projekt ”Byrumsløft og begrønning i kommunens centerbyer”. Næstved Byråd har afsat i alt 12 millioner kroner til fornyelse af et byrum i Fuglebjerg, Fensmark, Glumsø og Brøderup-Tappernøje. Det er tre millioner kroner pr. by.

    Et område med mange muligheder

    Parkeringspladsen er blevet fornyet, så den både kan være parkeringsplads og aktivitetsplads. Der er blevet malet bogstaver på noget af asfalten, der enten kan inddrages i leg og aktiviteter eller fungere som parkeringsplads. Ligesom der er blevet lavet en trappe i træ, der kan bruges til at sidde på, lege på eller som tribune.

    Der er stadig plads til det samme antal biler, men pladsen kan også spærres af og danne rammerne for en koncert, et foreningsarrangement eller en byfest.

    Ved parkeringspladsen er der plantet nye træer ud til vejen og langs hovedstien til biblioteket, ligesom der er opsat blomsterkummer. Så mange som muligt af de oprindelige træer og planter i området er blevet bevaret.

    Fornyelsen af området betyder også, at skulpturen Den lille Prins af kunstneren Jens Galschiøt fremover bliver fremhævet.

    Læsepavillon og skulpturer til fordybelse og hygge

    Langs den nyanlagte sti til Kirkevej er der opsat en læsepavillon, hvor der kan findes ro til fordybelse. Læsepavillonen skal fungere som et slags refugie, hvor en bog kan nydes alene eller sammen med få andre. Der er indlagt lys i læsepavillonen, så den også kan bruges, når mørket er ved at falde på.

    Tæt ved læsepavillonen er der opstillet tre skulpturer kaldet ”Hovederne”. De er udført af kunstneren Pernille Clausen. Skulpturerne er er lavet i en højde, så de også kan bruges til at sidde på.

    Biblioteksparken i Fuglebjerg er det første projekt, der er står færdigt. De tre andre projekter vil blive realiseret i årene 2021-2024.

    Byfornyelse i samarbejde med borgerne

    Lokalrådene og de lokale borgere har været med til at beslutte, hvilket område som de gerne ville have fornyet. Fra byrådets side var der et ønske om at skabe et sted i de fire byer Fuglebjerg, Fensmark, Glumsø og Brøderup-Tappernøje, hvor beboerne og de besøgende naturligt kunne færdes og mødes.

    Projektet startede tilbage i efteråret 2019, hvor de lokale borgere blev inviteret til at fortælle om gode og dårlige sider ved deres lokalområde på en byvandring og efterfølgende cafésalon.

    Det blev til forskellige forslag, hvor de lokale borgere var med til at pege på det projekt, som de ville anbefale, blev ført ud i livet.

    I Fuglebjerg faldt valget altså på pladsen foran biblioteket.

    Program for indvielsen:

    Indvielsen finder sted fredag den 19. november 2021 klokken 13.30-14.30, hvor der vil være taler, Dybsø Naturskole laver aktiviteter for børn, og der er en lille forfriskning.

    Alle er velkomne. Mød bare op.