Gå til hovedindhold

Næstved Kommune inspirerer til alternative veje til job

Lav ledighed og massiv efterspørgsel på arbejdskraft får Jobcenter Næstved til at tænke ud af boksen. Siden februar 2022 har jobcentret hver måned afholdt inspirationscaféer for alle borgere, som har lyst til at vide mere om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet anno 2022.

09. jun. 2022

Indhold

  Jobcenter Næstved har genoplivet et gammelt initiativ, der har stået stille under COVID-19 pandemien. Siden februar har jobcentret afholdt inspirationscaféer for alle borgere – både de jobsøgende og dem, der allerede er i job og som måske ønsker at gå nye veje med eksempelvis et brancheskift.

  Ledigheden er lav, og efterspørgslen på arbejdskraft fra virksomhederne er massiv. Målet er derfor at matche endnu flere borgere med de behov, der eksisterer lige nu.

  - Vi vil gerne give borgerne nye perspektiver og opdateret viden om jobsøgning. Det kan være frustrerende at få at vide, at der er mangel på arbejdskraft, når man som jobsøgende har svært ved at finde et arbejde. Derfor vil vi gerne give værktøjer og inspirere til at se jobsøgning på en ny måde, fortæller Mette Belinda Sørensen, som sidder i arbejdsgruppen for inspirationscaféerne.

  Virksomheder og rekrutteringsbureauer til stede

  Til inspirationscaféerne er der forskellige oplægsholdere fra både Jobcenter Næstved og eksterne aktører som virksomheder, rekrutterings- og vikarbureauer. Der er derfor altid mulighed for at blive inspireret til konkrete jobs, man kan søge med det samme.

  - Der skal ikke være nogen, der går hjem med spørgsmål. Vi har repræsentanter fra kommunens tilbud til stede fra eksempelvis virksomhedsservice, voksenlærlingeordningen og Forberedende Voksenundervisning (FVU), hvis man som borger er interesseret i at vide mere om at blive opkvalificeret, fortæller Mette Belinda Sørensen.

  Oplægsholderne har også en stand til inspirationscaféen, så der er rig mulighed for at stille sine spørgsmål i pausen, hvor der vil være kaffe og kage til rådighed.

  Vil gerne inspirere andre jobcentre

  Hver måned har inspirationscaféerne et nyt tema, der er tilpasset det, som efterspørges på arbejdsmarkedet og af virksomhederne. Tidligere har der blandt andet været fokus på de brancher, der skriger på arbejdskraft, på karriereskift og på et arbejdsmarked, der har behov for alle uanset alder, køn, etnicitet, handicap med videre. 

  - Vi skal i jobcentrene altid have fokus på at klæde vores ledige på til den tid, vi befinder os i. Vi bliver inspireret af andre jobcentres kreative indsatser, og vi håber også, at vores caféer kan medvirke til at skabe nye idéer i andre kommuner, forklarer virksomhedsleder i Center for Arbejdsmarked, Brith Purup.

  Alternative veje til job

  Næste inspirationscafé afholdes torsdag den 16. juni med temaet ”Alternative veje til job”. Fokus her bliver at få de deltagende til tænke væk fra den traditionelle ansøgning og i stedet tænke jobsøgningen på en lidt mere utraditionel måde.

  Der vil være oplæg om jobsøgningsstrategi, sociale medier, brugen af video, uopfordret ansøgning og tendenser på arbejdsmarkedet. Derudover kan man høre om mulighederne ved vikarstillinger og jobrotation.

  Inspirationscaféen foregår torsdag den 16. juni klokken 12.45 på Otterupvej 2, 4700 Næstved. Alle er velkomne, og man behøver ikke at bo i Næstved Kommune for at deltage. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

  Dokumenter

  Kontakt

  Udviklings- og kommunikationskonsulent

  Mia Than West

  Telefon: 55 88 66 18

  Email: mthwes@naestved.dk