Gå til hovedindhold

Nye tal i Næstved Kommune: Flest bliver smittet i hjemmet, via bekendtskabskredsen eller på arbejdspladsen

Næstved Kommune er for øjeblikket den kommune i Region Sjælland, hvor flest er smittede. Styrelsen for Patientsikkerhed har opgjort, hvor folk formoder, at de er blevet smittede, og tallene viser, at flest er smittede hjemme, via bekendtskabskreds eller på deres job.

09. mar. 2021

Indhold

  Tallene fra Styrelsen fra Patientsikkerhed dækker over perioden fra uge 5 til og med uge 8.

  Tallene viser, at mange bliver smittet på arbejdet og via bekendtskabskredsen, og derefter tager smitten med hjem til familien. Det er derfor utroligt vigtigt at få brudt smittekæderne og få testet hele familien – også selvom man ikke har symptomer. En ud af fire smittede har ingen formodning om, hvor de kan være blevet smittet.

  - Jeg kan næsten ikke sige det tydeligt nok: Bliv testet. Det gælder også, selvom du ikke føler dig syg, eller synes du har været sammen med mange andre. Hver tredje smittede har slet ikke symptomer på corona, når de bliver testet positive. Derfor kan man uforvarende komme til at smitte sine nære relationer, uden man ved det. Vi har lige nu seks teststeder i kommunen. Brug dem, kun på den måde får vi brudt smittekæderne, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

  Tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed kan desværre ikke fortælle, hvor eller blandt hvilke aldersgrupper der er flest smittede, fordi smitten i Næstved Kommune er spredt, både hvad angår geografi og demografi.

  Kun få smittet i grundskole, daginstitution og plejecentre
  Tallene fra de pågældende fire uger viser, at blot 4,5 % er smittede i grundskole, daginstitutioner eller blandt beboerne på plejecentre, bosteder og institutioner.

  - Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede. Derfor er det vigtigt, at vi andre gør en ekstra indsats for ikke at bringe smitten ind på institutionerne, afslutter Carsten Rasmussen.

  Kontakt

  Borgmester i Næstved Kommune

  Carsten Rasmussen

  Telefon: 2545 0943

  Email: caras@naestved.dk


  Direktør for Sundhed og Ældre

  Jakob Bigum Lundberg

  Email: jlund@naestved.dk