Gå til hovedindhold

Næstved Havn

Næstved Havn er en kommunal selvstyrehavn. Byrådet har truffet en principbeslutning om, at Næstved Havn skal flytte ud til den anden side af Svingbroen, så man får mulighed for at byudvikle havnearealerne.

Indhold

  Forrige Næste

  Flytningen af Næstved Havn udspringer af et ønske om at etablere en ny bydel på de indre havnearealer og derved skabe vækstmuligheder for hele Næstved Kommune.

  Denne beslutning blev truffet i 2019 på baggrund af en række analyser, som er udarbejdet af eksterne fageksperter inden for byplanlægning, jura og økonomi. Se beslutningssagen fra Byrådsmødet d. 29.10.2019 ved at klikke her.

  Analyserne peger på, at det er muligt at tiltrække den nødvendige kapital og skabe en ny bydel, der kan være katalysator for vækst i hele Næstved Kommune.

  Ny muligheder midt i byen
  En ny bydel på områderne ved havnen tæt på Næstved Bymidte vil kunne binde bymidten og områderne langs kanalen bedre sammen. De rekreative potentialer i og omkring havnebassinet kan udvikles til gavn for både borgere og handelslivet. Samtidig vil nye boligtyper i den nye bydel tiltrække tilflyttere og dermed styrke kommunen.

  Se mere om Næstved Havn ved at klikke her.  

  Relevante artikler