Gå til hovedindhold
Brandmand sprøjter skum ud over børn der leger til byfest i Herlufmagle

Børn og unge i Næstved Kommune

Det er både trygt og sjovt at vokse op i Næstved Kommune. Vi har et aktivt kultur- og foreningsliv, gode dagtilbud, undervisnings- og uddannelsesmuligheder.

I Næstved Kommune er det vigtigt for os at skabe de rammer, der skal til, for at børn og unge kan blive godt klædt på til livet. Derfor vil du opleve, at vores pasningstilbud er mange og uddannelsesmuligheder endnu flere. I Næstved Kommune har vi en unik børnekultur med årlige begivenheder som børnekulturfestival, børnehavekoncerter, børneteater og familiekoncerter. Desuden har vi omkring 160 idrætsforeninger i Næstved Kommune, så Næstved Kommunes børn kan dyrke præcis den hobby, de har mest lyst til. 

En dreng og en pige leger med hinanden, på græsareal i Mogenstrup

At vokse op i Næstved Kommune

I Næstved Kommune ser vi det som vores fornemmeste opgave at skabe rammerne for en tryg og stimulerende opvækst. Vi gør, hvad vi kan for at være attraktiv for børnefamilier, blandt andet via vores gode daginstitutioner, skoler og unikke børnekultur.

Barnevogne holder parkedede ved indgang hvor en Figur Af Næssie er stillet op til modtagelse

Dagtilbud til de mindste

Når du flytter til Næstved Kommune, er der frit valg blandt flere gode og trygge dagplejer, børnehaver og integrerede institutioner.

Fire børn og en pædagog er samlet omkring en spand med ler, som har farvet alle deres hænder hvide

Folkeskoler i Næstved Kommune

Folkeskole, friskole eller privatskole? Hvad end du ønsker af skoletilbud til dit barn, kan vi imødekomme det her i Næstved Kommune.

En pige er ved at skrive på et papir. På bordet ligger et øretelefoner og et penalhus

Uddannelsesmuligheder i Næstved Kommune

Sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker, gastronom, datamatiker, bygningskonstruktør, finansøkonom, administrationsbachelor, social- og sundhedsassistent, håndværker eller noget helt andet? I Næstved Kommune er der mange uddannelsesmuligheder.

Indgangen til Næverland

Hvad sker der egentlig i Næstved Kommune?

Når du bosætter dig i Næstved Kommune, behøver du ikke at kede dig. Der sker nemlig en del. Ja, faktisk afvikles der utallige events hvert år inden for musik, teater, udstillinger, sport, natur, børneaktiviteter og gratis glæder.