Gå til hovedindhold
To personer med karnevalsmasker og farvestrålende tøj

Kultur og fritid i Næstved Kommune

I Næstved Kommune finder du både Sjællands største kulturcenter og Arena Næstved, der er den største arena på Sjælland uden for København. Hvert år kan du finde mange arrangementer og events i Næstved Kommune.

Er du vild med musik og kunst, er du kommet til det rette sted. Næstved Kommune har nemlig Sjællands største Kulturcenter beliggende i de gamle barakker på Grønnegade Kaserne. Her kan du året rundt komme til koncerter, teater og comedy. Arena Næstved står for de største koncerter og musicals, mens Rønnebæksholm er garant for smukke og fascinerende udstillinger.

Når solen rammer Næstved Kommune

I de varme måneder kan du få eventyrlysten stillet i BonBon-Land, tage en forfriskende dukkert i Karrebæksminde eller gå tur ved Herlufsholm Kostskole. Du kan også sejle til Gavnø Slot, tage på kanotur på Sjællands længste å, Susåen, eller måske bare tage et smut forbi en af kommunens mange legepladser.

Vi går ikke i vinterhi

Om vinteren kan det være mere oplagt med en gedigen omgang shopping i city eller i Næstved Storcenter. Med hele to biografer, flere svømmehaller og utallige caféer og restauranter er der altid noget at give sig til.

Aktive foreninger med dine interesser

Uanset om du er til aktive eller kreative fritidsinteresser, er der rig mulighed for at finde en aktivitet i Næstved Kommune, der passer til dig. Udover de mange aktive idrætsforeninger findes der en bred vifte af teater-, kunst- og musikforeninger i kommunen.

Takket være de mange aktive idrætsforeninger og -klubber i kommunen er der frit valg blandt stort set alle typer sportsgrene. Er du mere til at se andre dyrke sporten, er der ofte nationale kampe og turneringer i Næstved Arena. Også de kreative og kulturelle fag er rigt repræsenteret i Næstved Kommunes foreningsliv i kraft af teaterforeninger, musikforeninger og kunstforeninger.

Er du til de mere ekstreme hobbyer, kan du også finde racerbane, faldskærmsklub og flere kampsportsklubber. 

Publikum Og Optog Mødes

Følg med på de sociale medier

Mærk Næstved er ikke kun en vision, men også en følelse. Du kan følge med og mærke Næstved på de sociale medier.

Mærk Næstved på Facebook
Mærk Næstved på Instagram

Næssie optræder foran publikum

Børnekultur

Har du hilst på Næssi? Vi er så heldige, at den grønne dragemaskot Næssi har slået sig ned i Næstved Kommune. Næssi symboliserer børnekulturen i kommunen og er med, når der foregår arrangementer for børn i Næstved Kommune. Det sker blandt andet til børnekulturfestivalen, børnehavekoncerter, nytårskoncert og Sankthansaften på Rønnebæksholm.

En mandlig sanger bukker sig frem mod publikum

Ungdomskultur

I Næstved Kommune har vi skabt et miljø, som giver unge frie rammer til at udfolde deres talent og beskæftige sig med det, de brænder for. Vi har en enestående graffiti- og hiphop-kultur. Vi har parkour og skaterbaner, og har man brug for et øvelokale, når der skal øves med bandet, er der også mulighed for det. 

Flere kunstnere arbejder på en graffitivæg i Næstved bymidte

Graffiti i verdensklasse

I Næstved Kommune finder du ikke kun kunst på vores museer. Du kan finde kunstværker på gavle og mure i hele byen, som er lavet af internationale graffitikunstnere. Næstved Ungdomsskole har siden 2010 lokket verdens dygtigste graffiti-konger og malermajestæter til byens gavle for at mærke Næstved.

Mennesker sidder ved vandkanten imens en kajaksejler padler i vandet ved Tystrup sø

Naturen i Næstved Kommune

I Næstved Kommune er der højt til himlen og flere naturperler inden for rækkevidde. Sjællands længste å, Susåen, snor sig gennem flere byer i kommunen, og fem badestrande indbyder til at hoppe i bølgen blå i de varme sommermåneder.

Mennesker går igennem gågaden i Næstved

Shopping

Uanset om du ønsker at slentre afslappet gennem de mange hyggelige gågader i Næstved Kommune eller gå mere energisk til værks i et af vores shoppingcentre – så forbered dig på et slaraffenland af shoppingmuligheder her i Sydsjællands hovedstad.

Solskin og mennesker v. Grønnegade Kaserne

Få en samlet oversigt over kommunens faciliteter

Uanset om du søger et af kommunens eksisterende fritidstilbud, eller du selv har lyst til at lave et event eller arrangement, kan du her læse, hvad Næstved Kommune kan tilbyde.