Skip to main content

Ritzau

Sundhedsplejerskerne i Næstved øger fokus på psykisk trivsel i baby-familier

13. jan 2021

Pressemeddelelse

Sundhedsplejerskerne i Næstved Kommune sætter nu ekstra fokus på vejledning om babyens psykiske udvikling med indsatsen "Forstå din baby". Målet er at fremme barnets trivsel og styrke forældres tryghed i forældrerollen ved at give mere viden om barnets følelsesmæssige og sociale behov.

Billede af sundhedsplejerske

Sprogcenter med tæt forbindelse til virksomheder

08. jan 2021

Pressemeddelelse

Udlændinge i Næstved som lærer dansk har siden 1. januar 2021 været elever på Sprogcenter Næstved. Kommune har nemlig hjemtaget driften af sprogcentret, som dog stadig har adresse på Kasernevej 20 og samme medarbejdere. En af de helt store fordele ved hjemtagelsen er, at det nu bliver muligt at knytte virksomheder og kursister tættere sammen kva Center for Arbejdsmarkeds relationer. Det kan fx betyde, at efterspørges der medarbejder i én branche, ja så kan man tilrettelægge en del af undervisningen, så man øver det pågældende fagsprog.

Billede af Sprogcenter Næstved

Mere musik til de mindste

16. dec 2020

Pressemeddelelse

De yngste børn i Næstveds dagtilbud skal møde mere musik i deres hverdag. 130 pædagoger og dagplejere har allerede været på kursus om musik, leg og bevægelse. De er nu i gang med at implementere nye metoder til, hvordan de et til fire årige kan blive mere aktive deltagere i musikalske lege.

Børn i bevæglse

Gadekunst bliver til app og julekalender

30. nov 2020

Pressemeddelelse

Næstved har en stolt tradition for gadekunst på byens gavle. Nu bliver kunsten mere levende for de forbipasserende, der via en ny app og julekalender kan give sig selv og sine nærmeste en gratis, guidet tur rundt i byens udendørs galleri.

Gadekunst på en af de mange gavle

Babysut, der måler temperatur, klar til online landsfinale i opfinderkonkurrencen Edison

18. nov 2020

Pressemeddelelse

66 elever fra 6. og 7. klasse i Næstved sidder klar til at præsentere deres nytænkende ideer til en bedre hverdag i fremtiden. I alt 15 grupper får chancen for at møde dommere ved Danish Entreprenurship Festival, som i år foregår virtuelt torsdag 19. november. Ideerne spænder bredt, og det bliver spændende at se, om det bliver vindmøllerne med solceller, eller pantsystemet til poser, der giver babysutten kamp til stregen i kapløbet om årets bedste idé.

Billede fra en af af idéerne - vindmølle med opsætning på vindmøller

Nyt sanserum skal give personer med udviklingshæmning i Næstved Kommune større livskvalitet

18. nov 2020

Pressemeddelelse

Med 100.000 kr. fra TrygFonden har Socialpædagogisk Center Næstved indrettet et sanserum i Cassiopeia, der er kommunens nye aktivitetstilbud til borgere med Prader-Willi Syndrom. Kendetegnet for mennesker med Prader-Willi er et særdeles højt og konstant stressniveau, så det nye sanserum skal hjælpe dem til at slappe af, finde ro og genopbygge ny energi.

Guitarspil

Online borgermøde om nye vand- og svømmefaciliteter

05. nov 2020

Pressemeddelelse

I 2024 åbner nye vand- og svømmefaciliteter med alt fra 50 meter- til morskabsbassin i Næstved. Nu inviteres kommende svømmegæster og andre interesserede til borgermøde på kommunens facebookside. Her kan man stille spørgsmål til Byggeudvalget og høre om faciliteter, ønsker, behov og proces. Mødet finder sted mandag 9. november kl. 19.00

Udspring fra vippe

Thomas Kluge modtager kulturpris på Rønnebæksholm

24. okt 2020

Pressemeddelelse

Hele to priser blev overrakt på kunsthallen Rønnebæksholm i dag. Maleren Thomas Kluge fik Trelleborg Fondens Kulturpris. Talentprisen gik til den unge kunstnerspire og filmskaber Alexander Pearson, som har gået på Talentskolen i Næstved.

Carsten Rasmussen og Thomas Kluge efter overrækkelse af pris