Gå til hovedindhold

Royal Run kommer til Næstved

Frem med løbeskoene: Med kongeligt besøg kommer Royal Run til Næstved 2. pinsedag, den 6. juni 2022.

09. dec. 2021

Indhold

  T-shirts, røde kinder og tusindvis af mennesker kommer til at pryde Næstveds gader og stræder, når der skal være royal løbefest i Næstved 6. juni 2022.

  Med enten H.K.H. Kronprinsen eller H.K.H. Kronprinsessen i spidsen er der lagt i ovnen til ikke bare royal løbefest, men folkefest i Næstved med ca. 10.000 deltagere og dertil tilskuere. Man behøver dog ikke være royal for at deltage. Det er fællesskabets fest; uformelt, i kondisko og for alle.

  Næstveds borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over, at Næstved Kommune er blevet udvalgt som værtsby:

  - Som borgmester for Næstved Kommune er jeg overordentlig stolt over, at kronprinsparret har set vores potentiale. Det er en kæmpe ære, at Royal Run skal foregå lige her hos os, så vi bliver en del af det store fællesskab. Jeg glæder mig helt vildt til at se Næstved i bevægelse.

  Carsten Rasmussen har allerede snøret sine løbesko:
  - Vi er i fuld gang, og ligesom ved DM i Skills vil vi give alt, hvad vi har, for at det her bliver en bragende succes. Næstved Kommune skal endnu engang på danskernes nethinde og med syvtommersøm slå fast, at vi kan give deltagere såvel som tilskuere en helt særlig oplevelse.

  Alle kan være med

  Der bliver tale om en unik motionsfest, hvor alle kan være med. Derfor får deltagerne mulighed for både at løbe eller gå distancer helt ned til en mil (1,609 km).
  I Næstved er HGATM (Herlufsholm Atletik, Triatlon og Motion) lokal arrangør.
  Formand for HGATM, Monica Mikkelsen er også glad for nyheden:

  - Vi glæder os til at vise løbebyen Næstved frem for alle deltagerne og dem, der kigger med bag skærmen hjemme i stuerne. Deltagerne kan både løbe og gå – alle skal føle sig velkomne.

  Royalt løb i fem danske byer

  Det royale motionsløb kommer i 2022 til at foregå i hele fem danske byer. Næstved og Kolding er debutanter, Aarhus var værter for Royal Run i 2018 og 2019 og vender således tilbage efter et par års pause, mens Aalborg og København/Frederiksberg er klar til at gentage succesen for femte gang i træk.

  Dermed er der lagt op til, at endnu flere danskere får mulighed for at deltage i det populære event.

  Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere.

  Det praktiske arbejde med planlægning af ruter og program går nu i gang.
  Tilmelding til Royal Run begynder den 16. december kl. 12:00 og foregår via Royal Runs hjemmeside: Royalrun.dk.

  OM ROYAL RUN
  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
  • Royal Run ’22 finder sted I Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der igen Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
  • Sidste års Royal Run blev afholdt den 12. september i Aalborg, Sønderborg, Odense og København/Frederiksberg. På Bornholm blev Royal Run afholdt uden kongelig deltagelse.
  • Over 79.000 var tilmeldt Royal Run ’21.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: royalrun.dk fra den 16. december kl. 12:00

  OM BEVÆG DIG FOR LIVET
  Bevæg dig for livet er en vision, der arbejder for, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Derfor har vi fokus på en lang række idrætter som eksempelvis løb, cykling, badminton, tennis, fitness, fodbold, håndbold og mange flere. De skal nemlig være med til at få danskerne ud og motionere. Derudover har vi også fokus på idræt for seniorer, idræt i naturen, udvikling af foreningerne og samarbejde med kommunerne. På den måde vil vi øge muligheden for at dyrke idræt og motion i hele Danmark.

  Kontakt

  Borgmester i Næstved Kommune

  Carsten Rasmussen

  Telefon: 25 45 09 43

  Email: caras@naestved.dk

  Monica Mikkelsen

  Telefon: 21 29 28 38

  Email: monica.mikkelsen@stofanet.dk