Gå til hovedindhold

Temperaturen sænkes til 19 grader i administrationsbygninger

Varmesystemer og radiatorer bliver indstillet til 19 grader i administrationsbygninger i Næstved Kommune. Det er et af de tiltag, Økonomiudvalget har besluttet på et møde mandag.

03. okt. 2022

Indhold

  Normalt er temperaturen 21-23 grader indenfor i de fire administrationsbygninger Rådmandshaven 20, Farimagsvej 65, Teatergade 6 og Teatergade 8, men dette efterår og vinter bliver termostaten skruet ned til 19 grader i bygningerne.

  Det har Økonomiudvalget besluttet på et møde mandag. Her blev det også besluttet at slukke det meste af udendørsbelysningen på administrationsbygningerne, at forkorte fyringssæsonen, og at bruge Energistyrelsens energispareråd bredt i kommunen.

  Flere tiltag på vej

  Beslutningen i Økonomiudvalget er første skridt i en række energibesparende tiltag i Næstved Kommune.

  Det bliver op til de enkelte politiske fagudvalg at tage stilling til, hvor der yderligere kan skrues ned for energiforbruget. Nogle af udvalgene har allerede møde i denne uge.

  - Det er tid til at finde de varme trøjer frem. Vi skruer ned for varmen på kontorerne og slukker så meget lys, som muligt for at spare på energien. Jeg har kun fået positive tilkendegivelser på de her tiltag, og jeg forventer, at der bliver taget flere initiativer på andre dele af kommunens energiforbrug det næste stykke tid, siger borgmester, Carsten Rasmussen.

  Økonomiudvalget håber, at energibesparelserne i administrationsbygningerne kan inspirere til lignende tiltag i andre kommunale bygninger.

  - Nu har Økonomiudvalget taget en beslutning om varmen og belysningen i administrationsbygningerne, men det stopper ikke her. Vi vil arbejde på det her løbende, og det vil de forskellige fagområder i kommunen også, siger centerchef for Center for Ejendomme, Morten Reuber Nielsen.

  Når fagudvalgene træffer beslutninger om yderligere energibesparelser, vil det blive samlet på kommunens hjemmeside på: www.naestved.dk/energi

  Kontakt

  Borgmester i Næstved Kommune

  Carsten Rasmussen

  Telefon: 25 45 09 43

  Email: caras@naestved.dk

  Centerchef

  Morten Reuber Nielsen

  Email: morrni@naestved.dk