Gå til hovedindhold

Mental sundhed

Demens

Demens

Omsorg

Det kan være svært at få en demenssygdom - både for dig og dine pårørende. Næstved er en demensvenlig kommune, der tilbyder forskellige former for vejledning, aflastning, sociale og fysiske aktiviteter til mennesker med demens og dine pårørende. Tilbuddene kan hjælpe jer til at have en mere aktiv og meningsfuld hverdag.

Holder i hånd foran en solopgang

Aktivitetstilbud for dig med demenssygdom eller nedsat hukommelse

Demens

Ældre

Omsorg

Har du en demenssygdom eller nedsat hukommelse? Du har mulighed for at deltage i fx aktivitetstilbud gennem Næstved Kommune. Aktivitetstilbuddene tager hensyn til dig og dine forudsætninger. Find kontaktoplysninger og mere information om de enkelte aktivitetstilbud.

En der går i efterårsblade

Mental Sundhed

Sundhed

Hvad gør dig glad? Hvornår oplever du, at dit liv er meningsfuldt? Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve.

Billede af logo med teksten ABC

Nikotinstop

Sundhed

Er du motiveret for at kvitte tobakken? Næstved Kommune tilbyder gratis rygestopkurser til alle over 18, der er interesserede i at stoppe med at ryge. Derudover tilbyder kommunen rådgivning til arbejdspladser og unge. Nedenfor finder du desuden viden om snus og undervisningsmaterialer til skoler.

Billede af mælkebøtte der blæser væk

Angst og depression

Sundhed

Omsorg

Har du symptomer på angst og/eller depression eller er du pårørende til en med langvarig sygdom? Næstved Kommune tilbyder gratis "Lær at tackle"-kurser om angst, depression samt hverdagen som pårørende. Læs om kurserne og tilmeld dig.

Billede af hænder der holder et spire der vokser

Alkoholrådgivning

Sundhed

Omsorg

Ønsker du hjælp til at ændre dine alkoholvaner? Få hjælp hos Alkoholrådgivningen på Næstved Sundhedscenter. Her får du gratis rådgivning og behandling af de uddannede alkoholkonsulenter. Der er også mulighed for hjælp, hvis du i stedet er bekymret for en pårørende i dit liv.

Billede af facaden på Næstved Sundhedscenter

Tilbud til pårørende til et menneske med demens

Demens

Omsorg

Næstved kommune har flere tilbud til dig, der er pårørende til et menneske med demens.

Bøgen springer ud

Kronisk sygdom

Sundhed

Kronisk sygdom

Få hjælp til at klare din hverdag med kronisk sygdom. Vi tilbyder dig en afklarende samtale og muligheden for at deltage i forløb, der passer til dig med BMI over 30, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, hjertesygdom, præ-diabetes, KOL, kronisk ryglidelse, kræft, slidgigt, type 2 diabetes.

Billede af mand og kvinde gående blandt træer med stavstænger