Gå til hovedindhold
Projekter
Foreninger
Oplevelser

Dansk-Tysk Samarbejde

Dansk-Tysk samarbejde om projekter i Femern Bælt

29. aug. 2023

Indhold

  Når Femern-tunnelen åbner i 2029. vil det tage mindre end 10 minutter at komme fra Danmark til Tyskland.

  Det vil bringe os mentalt og fysisk tættere på hinanden samt medføre udvikling og vækst i regionen samt medføre udvikling og vækst i regionen. Det er derfor afgørende, at fremtidens unge bliver klædt på til at begå sig både kulturelt, sprogligt og fagligt på tværs af den dansk-tyske grænse. Ved at styrke og målrettet relevans og kvalitet i Femern Bælt geografiens uddannelser kan vi sikre, at fremtidens voksne kan bidrage med relevante kompetencer som arbejdsmarkedet vil efterspørge. I sidste ende, vil det give den nye generation af unge i græseregionen flere muligheder i livet. 

  Næstved Kommune skaber allerede nu forbindelser mellem mennesker på tværs af Femern Bælt.

  De nye dansk-tyske samarbejder skal bl.a. finansieres via Borgerprojektfonden - læs mere om fonden 

  Nyt projekt

  Projektet "På vej mod Femern Bælt-Dannelsesregion" har etableret et dansk-tysk strategisk projektpartnerskab og dannelsesnetværk mellem uddannelses, erhvervs- og kulturaktører, der drøfter igangsætter og forankrer dannelses- og uddannelsessamarbejde i grænseområdet med særligt fokus på Femern Bælt-regionen.

  Læs mere om projektet

  De to unge mennesker på billedet er Victoria og Rune, var med da 3.A. på Næstved HTX i 2021 rykkede historieundervisningen til Femern i Tyskland. Uddannelsestiltaget far finansieret af kultKIT2: Danske-tyske møder.

  Det andet billedet er fra workshop den 8. november 2022 på Holmegaard Værk, hvor 54 workshopdeltagere deltog. 

  De blev præsenteret for en forandringsmodel, der bl.a. viste, hvordan kendte ressourcer kan anvendes til at skabe internationale handlingskompetencer blandt elever og studerende – og samtidigt udvikle undervisningskompetencerne blandt de involverede undervisere i grænseoverskridende samarbejdsrelationer og samarbejder med kultur og erhvervsaktører.

  Kontakt

  Center for Kultur og Borgerservice

  Brug almindelig mail til generelle spørgsmål og digital post om personlige sager

  Telefon: 5588 5588

  E-mail: ckb@naestved.dk

  Send digital post (kræver Mitid)