Gå til hovedindhold
Bosætning

Festivalarrangør flytter tilbage

Musikeren Michael Hvolgaard Andersen, der står bag musikfestivalerne Næstved Metalfest og Cannonball, flytter tilbage til barndomsbyen Næstved efter 25 år.

Michael Hvolgaard Andersen står med korslagte arme foran et grønt område

Indhold

  En sommerdag under Corona-nedlukningen gik Michael Hvolgaard Andersen og hans kone en tur. Ligesom for så mange andre var hjemmearbejde blevet en del af deres hverdag, og arbejdstiderne var mere fleksible. Det gav tid til refleksion, så Michael og konen besluttede, der skulle ske noget nyt.

  - Jeg har boet de første 21 år af mit liv i Næstved – efter 25 år flytter jeg hjem igen, fortæller Michael, som står bag musikfestivalerne Næstved Metalfest og Cannonball.

  Passionen for musik opstod i Næstved

  Manden, der også kan bryste sig af titler som musiker, rockbar- og pladeselskabsejer, startede karrieren i 1991, hvor han som 16-årig brugte alt sin tid på musikken på drengeværelset i Næstved.

  - Min passion for musikken opstod jo i Næstved. Det var der det hele startede. Nu hvor jeg vender hjem, har jeg mulighed for at give noget af det tilbage, som jeg selv fik dengang. Derfor arbejder jeg tæt sammen med erhvervslivet og kommunen, så der kan afholdes gode musik arrangementer i byen, fortæller Michael.

  Alt er så tæt på

  - Vi glæder os til bylivet i Næstved, men naturen spiller også en væsentlig faktor. Der er 10 minutter til torvet i bymidten og skoven og 30 minutter på cykel til stranden. Næstved er en by med en lang, stolt historie. Jeg kan stadig huske i 1985, hvor vi fejrede 850 års jubilæum for byen. Jeg synes, det er fantastisk, at det bevares, men samtidig bliver der også brugt ressourcer på at skabe noget fornyelse.

  Den korte transporttid til hovedstaden gør det også muligt for Michael at beholde sit pladeselskab og rockbar i København: - Det tager omkring 1 times tid, så er jeg i København.

  Michael og hans kone flytter til Næstved lige om lidt, men indtil da kan vi nyde Næstved Metalfest og Cannonball, som er et af Michaels projekter, der er med til at berige kulturlivet i Næstved.

  Velkommen tilbage til Næstved, Michael!

  (Foto af Michael Hvolgaard Andersen af fotograf Lena Angioni)