Gå til hovedindhold

Hyllinge og omegn (Vestlandet4700)

Velkommen til Hyllinge og omegn – det hyggelige vestland, hvor du er omgivet af rolige og inspirerende skovområder, åer og åbne marker.

13. okt. 2021

Indhold

  Forrige Næste

  Man mærker venligheden, freden og roen, så snart man ankommer til Vestlandet4700, som er den samlede betegnelse for blandt andet Hyllinge, Marvede, Ladby, Guderup, Menstrup og Vallensved. Den berømte idylliske cykelsti, Fodsporet, snor sig lige gennem denne hyggelige bydel, som består af flere små gårdbutikker, der er drysset ud i det naturskønne område.

  Velkommen til Vestlandet4700

  Kendetegnet for dette område er også strand, skov og marker samt hyggelige gårdbutikker, som sælger sæsonens råvarer og hjemmelavede specialiteter. Her er fred og ro, og man kender og hilser på hinanden. Her kan man bo i drømmehuset med fantastisk udsigt til smuk natur.

  I dette område finder du både skov og marker samt hyggelige gårdbutikker, som sælger sæsonens råvarer og hjemmelavede specialiteter.

  Vallensved

  I Vallensved, som har ca. 215 indbyggere, ligger der charmerende boliger omkranset af de naturskønne marker. Her er også mulighed for at bygge sit eget hus på en af de grunde, som er til salg i Vallensved.

  Hyllinge

  I Hyllinge præges byggestilen af de klassiske typehuse, der blev opført en hel del af i 1960’erne og 70’erne. Her ligger også Vesthallen, der danner ramme for både badminton og volleyball.

  Marvede

  I Marvede er der flere frivillige foreninger, blandt andet amerikanerbilklubben og gymnastikforeninger for både mænd og kvinder.

  Ladby

  Ladby er udnævnt som kulturarvslandsby, blandt andet på grund af bevarelsen af ruinerne fra byens kirke fra 1100-tallet. Byens kultur og historie holdes i live af en aktiv foredragsforening, som står for rigtig mange arrangementer i byen. Blandt andet arrangeres der den årlige Sankthansfest, havevandringer samt de to årlige landsbyfester.

  Et lokalsamfund, som har det meste

  Vestlandet med Hyllinge og omegn er et rigt område med meget historie, smuk natur og mange aktive ildsjæle, der samles om dette områdes fortælling. Det er et naturskønt sted med flere mindeværdige steder og en hyggelig shelterplads, der er fuldt funktionel til en udendørs overnatning med alt, hvad det indebærer. Byens midte består af hyggelige små huse og en velbevaret kirke. Lille Næstved Skole samler byens børn, og Fodsporet, der løber lige igennem byen, inviterer til udflugter og cykelture i nærområdet.

  Hvad er der af dagtilbud og undervisningsmuligheder?

  Dagpleje

  Søger du dagpleje, så hører Hyllinge og omegn under distrikt VEST. I dette område er det dagplejegruppen Tyttebøvserne, man hører til, og på dagplejegruppens hjemmeside kan du lære dem lidt bedre at kende 

  Derudover er der den private dagplejer Tinas Rollinger

  Dagtilbud

  Er du mere til vuggestue eller børnehave, så er der flere muligheder i området. Der er bl.a. den aldersintegrerede institution for de små i alderen 0-6 år, Hyldebærhuset.

  Skoler og undervisningstilbud

  Lille Næstved Skole har en underafdeling i Hyllinge, hvor børnene kan tage de første skoleår.