Fælles mindre varmeanlæg
Ved rækkehuse og anden tæt bebyggelse kan det være en god løsning at forsyne alle boligerne i området varme og varmt brugsvand fra et centralt sted. Læs her om, hvordan du og dine naboer gør, og hvilke tilskud I kan få, hvis I vil gå sammen om en mindre, fælles varmeløsning.
01. dec. 2022

Hvis boligerne i dit område er bygget indenfor få år, så er der god chance for, at du og dine naboers olie- eller naturgasfyr er udskiftningsklar på samme tid. Har I ikke mulighed for at blive koblet på fjernvarmenettet, kan I overveje at gå sammen om et fælles, mindre varmeanlæg. Er du boligejer, kan du kontakte ejer-, andels- eller grundejerforeningen, og bor du til leje, kan det også være boligselskaber, der administrerer ejendommen, som du kan kontakte.
Find inspiration til en fælles varmeløsning:
- Bofællesskabet Bakken i Fredensborg – fælles jordvarmeanlæg til 27 boliger + 1 fælleshus
- Føns Nærvarme på Fyn – borgerdrevet varme på lokal flis og jordvarme til 49 boliger
- Termonet (fælles forsyning med "kold" fjernvarme" og lokale energikilder) - hent inspiration fra etablerede projekter her
Vær opmærksom på, at varmeprojekter med anlæg på 0,25 kW eller mere er kollektiv forsyning, og så skal bygherrer/fjernvarmeselskab udarbejde et projektforslag efter projektbekendtgørelsen, som skal behandles og godkendes af kommunen. Læs mere her og se hvordan processen for kollektive varmeforsyningsprojekter forløber.
Søg tilskud til fælles mindre varmeanlæg
Hvis der er lokal interesse for at lave et fælles varmeanlæg f.eks. ved et større sammenhængende byggeri eller på en villavej, kan I søge tilskud hos kommunen. Tilskudsordningen har til formål at hjælpe lokale, grønne varmeløsninger på vej og samtidig udfase olie- og gasfyr for dem, der ikke umiddelbart kan få fjernvarme.
Tilskudsordningen åbner i januar 2023. Når den er åben, vil det fremgå her på siden.
Læs alt om varme i Næstved Kommune
Bliv klogere på dine varmemuligheder og se om der er godkendt fjernvarme på din adresse.
Næstved Kommunes varmeplan 2022-2030
Byrådet har et klimamål om at reducere CO2-udledninger i Næstved Kommune med 70 % senest i 2030 i forhold til 1990. Varmeplanen viser, hvilken vej vi skal gå, for at nå målet. Og den indeholder gode råd til borgerne, bl.a. til fossilfri alternativer til opvarmning med olie- eller gasfyr, hvor fjernvarme ikke er en mulighed.