Gå til hovedindhold

Fælles mindre varmeanlæg

Ved rækkehuse og anden tæt bebyggelse kan det være en god løsning at forsyne alle boligerne i området varme og varmt brugsvand fra et centralt sted. Læs her om, hvordan du og dine naboer gør, og hvilke tilskud I kan få, hvis I vil gå sammen om en mindre, fælles varmeløsning.

Rækkehustage

Indhold

  Hvis boligerne i dit område er bygget indenfor få år, så er der god chance for, at du og dine naboers olie- eller naturgasfyr er udskiftningsklar på samme tid. Har I ikke mulighed for at blive koblet på fjernvarmenettet, kan I overveje at gå sammen om et fælles, mindre varmeanlæg. Er du boligejer, kan du kontakte ejer-, andels- eller grundejerforeningen, og bor du til leje, kan det også være boligselskaber, der administrerer ejendommen, som du kan kontakte.

  Find inspiration til en fælles varmeløsning:

  Vær opmærksom på, at varmeprojekter med anlæg på 0,25 kW eller mere er kollektiv forsyning, og så skal bygherrer/fjernvarmeselskab udarbejde et projektforslag efter projektbekendtgørelsen, som skal behandles og godkendes af kommunen. Læs mere her og se hvordan processen for kollektive varmeforsyningsprojekter forløber. 

   

  Søg tilskud til fælles mindre varmeanlæg

  Hvis der er lokal interesse for at lave et fælles varmeanlæg f.eks. ved et større sammenhængende byggeri eller på en villavej, kan I søge tilskud hos kommunen. Tilskudsordningen har til formål at hjælpe lokale, grønne varmeløsninger på vej og samtidig udfase olie- og gasfyr for dem, der ikke umiddelbart kan få fjernvarme.

  Tilskudsordningen åbner i januar 2023. Når den er åben, vil det fremgå her på siden.

  Andre relevante artikler