Gå til hovedindhold
Veje
Trafik
Teknik og miljø

Gadelys og lyskryds

Har du spottet en fejl i gadebelysningen? Indrapporter den til Næstved Kommune. Læs kommunens nye overordnede belysningsplan, masterplan og handlingsplan for belysning.

Indhold

  Aftengadebeslysning

  Ved evt. fejl på signalanlæg/lysregulering, trafiksignaler og fodgængertryk vil NK-Forsyning gerne have besked. Det kan gøres ved at klikke her.

  Ved større skader og ved trafikanlæg der er ude af drift, kan NK-Forsyning A/S også kontaktes på tlf. 5578 5150

  Planlægning og ny-anlæg af lysregulering varetages af Center for Teknik og Miljø, afdeling Trafik. Har du ønske om etablering eller ændring af lysregulering, kan du kontakte Center for Teknik og Miljø.

  Vejbelysningen dæmpes

  Byrådet har i forbindelse med budget 2024 vedtaget, at hver anden lampe skal være slukket på nogle vejstrækninger. Andre vejstrækninger, hvor det er teknisk muligt, dæmpes alle lamper i stedet med 50 %. 

  Ændringerne gælder for hele kommunen, men kun på de veje, hvor hver anden lampe allerede slukkes eller dæmpes til 50 % i tidsrummet fra kl. 22.00 til kl. 06.00. 

  Trafiksikkerheden skal naturligvis stadig være i orden, så derfor ændres der ikke i belysningen omkring lyskryds, fodgængerfelter mv. 

  Beslutningen er taget for at spare på energien og udgiften hertil.

  Generel tændeplan

  Teknisk Udvalg besluttede d. 15.12.2014 at ændre på den såkaldte tændingstid i samtlige byer i kommunen. Beslutningen betyder, at gadelysene i den mørke periode 15. august til 2. maj bliver tændt på fuld styrke, og ikke mere har delslukning/reduktion de første 45 minutter om eftermiddagen, når gadelyset ved solnedgang tændes.

  Konkret betyder ændringerne følgende:

  1. I den mørke periode tændes gadelyset i hele kommunen ved solnedgang (25 lux).
  2. Kl. 22:00 sættes gadelyset på natsænkningsniveau. Det vil sige, at man nogle steder vil opleve, at kun hver anden lampe er tændt. I andre områder er systemet indrettet sådan, at lysintensiteten er lidt lavere.
  3. Kl. 06:00 tændes gadelyset fra natsænkningsniveau til fuld styrke og forbliver sådan indtil efter solopgang, hvor gadelyset slukkes.
  4. I perioden 2. maj til 15. august, tændes gadelyset i denne periode kun på natsænkningsniveau. Det svarer til det serviceniveau, der er beskrevet under punkt 2.

  Du kan læse mere om tændetiderne og generelt om NK-Forsyning ved at klikke her.

  Kontakt

  Center for Teknik og Miljø

  Send digital post (kræver MitID)

  Relevante artikler