Gå til hovedindhold

Omsorgstandplejen

Omsorgstandplejen tilbydes borgere, som på grund af fysisk og/eller psykisk handicap kun vanskeligt kan udnytte de eksisterende tilbud om tandpleje. Den henvender sig primært til beboere på plejecentrene og andre, der kan sidestilles hermed.

17. jan. 2025

Indhold

    Ansøgning til omsorgstandplejen

    Ansøgning til omsorgstandpleje udfyldes og sendes af plejepersonalet. Når tandplejen har modtaget ansøgning, vurderer vi, om den henviste opfylder kriterierne for at modtage omsorgstandplejetilbuddet. Tilmeldingen gælder for et år ad gangen og fortsætter automatisk, såfremt man ikke melder sig ud af ordningen. Ønsker borgeren ikke at modtage tilbuddet kan man som hidtil få sygesikringstandplejen.

    Ansøg om omsorgstandpleje

    Hvordan fungerer ordningen

    Vi ser borgeren efter den enkeltes behov, første gang senest 3 måneder efter tilmelding. Tandplejen indkalder borgeren. Alle borgere tilmeldt Omsorgstandplejen vil blive undersøgt minimum 1 gang årligt, symptomgivende tilstande tilstræbes afhjulpet højst en uge efter henvendelse. Smerter vil blive søgt afhjulpet senest et døgn efter henvendelse.  

    På plejehjemmene i kommunen, har tandplejen indrettet klinikrum, hvor vi kan foretage undersøgelser, tandrensning og ved behov tilpasning af proteser, samt mindre og ukompliceret tandbehandlinger.

    Ved større behandlinger kræver det ofte bedre udstyr, og derfor kan det ske at vi gerne vil indkalde borgeren på en af vores klinikker på Parkvej, Karrebækvej eller Holmegaard.

    Omsorgstandplejens målsætning

    Formålet med omsorgstandplejen er at sikre en god tyggeevne, at undgå smertegivende tilstande i mundhulen og dermed fremme den enkeltes sundhed og trivsel samtidig med, at der tages hensyn til den enkelte borgers kræfter og formåen til at gennemføre behandlingen.

    Det er også vores mål at instruere plejepersonalet i at hjælpe borgeren med den daglige mundhygiejne.

    Betaling

    Prisen for behandling i omsorgstandplejen følger taksterne udmeldt fra Sundhedsministeriet. Find taksterne her. Beløbet trækkes over pensionen, med mindre man ønsker det anderledes.

    Beløbet dækker undersøgelse, forebyggende behandling og behandling af egne tænder og/eller protese.

    Nødbehandling

    Klinikken, hvor borgeren hører til, kontaktes for nærmere aftale.
    På klinikkens telefonsvarer gives der oplysninger om muligheder for nødbehandling udenfor klinikkens åbningstid.

    Vagt i sommerferien

    I skolernes sommerferie er der vagt på Tandplejen Parkvej  i Næstved, hver mandag fra kl. 8 -11, og klinikken kontaktes på telefon 5588 1500 for nærmere aftale.
    Ved spørgsmål om behandlingen kontaktes den behandlende tandlæge.

    Valgmuligheder

    I stedet for Den Kommunale Tandpleje kan man vælge at få omsorgstandplejetilbuddet hos en privat tandlæge. Udgiften er den samme. Ønskes dette skal Tandplejen kontaktes før valget finder sted.