Gå til hovedindhold

Fællesskabsstafetten kommer til Næstved Kommune

Der er et hav af spændende fællesskaber og aktiviteter i Næstved Kommunes lokalområder. De skal synliggøres og bindes sammen af Fællesskabsstafetten, derfor kan frivillige fællesskaber nu melde sig.

27. maj 2021

Indhold

  Efter en lang coronanedlukning, som har været en svær og isoleret periode for mange, har vi brug for ny optimisme for frivilligheden og fællesskaberne - en ny start:

  - Det er vigtigt, at vi bakker op om alle fællesskaber og foreninger efter coronakrisen, hvor meget er faldet fra hinanden, udtaler Birgit Parkdal, formand for Næstved Frivilligråd.

  Vi vil synliggøre mangfoldigheden af de frivillige fællesskaber, invitere flere med og skabe nye samarbejder og fællesskaber på tværs. Det gør vi ved at binde alle - små som store - fællesskaber sammen i en fællesskabsstafet for hele Næstved Kommune den 19.-24. september 2021.

  Hvad er en Fællesskabsstafet?

  Fælleskabsstafetten er en stafet med en fysisk depeche, som bæres rundt mellem de forskellige frivillige fællesskaber. Bærerne af depechen er de frivillige fællesskaber, og de kan både gå, cykle, svømme, sejle og sågar flyve depechen rundt.

  Undervejs på ruten laver fællesskaberne forskellige aktiviteter og stop. Det kan fx være fællesspisning, bålhygge, brætspilsaften eller morgengymnastik, det er kun fantasien, der sætter grænser.

  Kort sagt; Fællesskabsstafetten en aktivitet, som skaber møder på tværs af frivillige fællesskaber.

  Alle frivillige fællesskaber indenfor Næstveds kommunegrænser kan deltage som aktører i stafetten; foreninger - både kultur, idræt og sociale, lokalråd, selvorganiserede grupper (fx gåklubber, spisefællesskaber, løbeklubber m.fl.) og kommunale institutioner (fx aktivitetscentre og skoler).

  Vil du være med?

  Der er brug for lokale tovholdere, som har lyst til at få de lokale fællesskaber med på stafetidéen og koordinere stafettens afholdelse i lokalområderne. Så vil du gøre noget godt for dit lokalområde, så tilmeld dig informationsmødet og kom og hør mere.

  Hvem står bag?

  Fællesskabsstafetten er en kobling af et initiativ under partnerskabet ”ABC for mental sundhed” og Frivillig Fredag, som hvert år afholdes af Næstved Frivilligråd, Næstved Kommune og Frivilligcenter Næstved.

  Idéen er født i Slagelse Kommune, som i 2019 afholdt den første stafet, som blev lavet sammen med 100 lokale fællesskaber. Deres stafet strakte sig over 5 dage, bevægede sig over 125 km, var igennem 10 lokalområder og blev båret af mere end 1000 hænder. Det – og gerne mere – er også vores mål i Næstved Kommune.

   

   

  Der er informationsmøde om Fællesskabsstafetten:

  TID: Onsdag den 2. juni 2021 kl. 17.00-19.30.
  STED: Ressource City, Maglemølle 31, 4700 Næstved.
  TILMELDING: Senest mandag den 31. maj 2021 på tlf. 55 77 62 43 eller adm@frivilligcenter-naestved.dk