Gå til hovedindhold

Særlige boligordninger

Opfylder du en række særlige krav, kan du blive skrevet op til en af Næstved Kommunes lejeboliger. Læs om krav og betingelser for at komme på ventelisten.

hus nummer på hus mur

Indhold

  Hvis du kommer i en akut boligsituation, er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt skriver dig op i flere boligselskaber, følger med på de sociale medier, søger på nettet og følger med i lokalpressen.

  Næstved Kommune samarbejder desuden med de lokale almene boligselskaber om udlejning af p.t. hver 4. ledige lejebolig. Det betyder, at kommunen ikke har ledige boliger stående til rådighed. Der skal først ske en fraflytning fra et lejemål, før der kan ske en ny udlejning. Vi har derfor oprettet en venteliste for borgere, der står i en akut boligsituation.

  Der er en række krav, du skal opfylde for at kunne stå på kommunens boligliste. Her på siden kan du læse mere om, hvilke krav det er, og hvordan ordningen fungerer.

  Hvis du vil skrives op efter boligsociale kriterier, skal du ringe til Næstved Kommune mellem klokken 10 og 12 på telefon 55 88 55 88.

  Du kan stå på ventelisten i fire måneder og skal selv huske at ringe til Næstved Kommune for at få forlænget opskrivningen - ellers bliver du automatisk slettet fra ventelisten.

  Hvis du ønsker råd og vejledning med hensyn til boliglisten eller vil høre, om du er berettiget til at blive skrevet op, skal du ringe til Næstved Kommune på telefon 55 88 55 88.

  For at blive skrevet op til en bolig skal du:

  • have folkeregisteradresse i Næstved Kommune, adressen skal være permanent, og du skal have boet i Næstved Kommune mindst et år. OBS: En c/o adresse er ikke tilstrækkelig
  • være skrevet op til en lejebolig i mindst en af kommunens almene lokale boligselskaber i alle afdelinger
  • kunne bo i en almindelig familiebolig

  Derudover skal du opfylde et af følgende punkter:

  • du er uden bolig
  • du kan dokumentere, at du inden for kort tid er uden bolig

  Du kan ikke blive skrevet op efter boligsociale kriterier, hvis du

  • har en bolig, men eksempelvis ønsker en billigere, større eller mindre
  • er enlig, men ønsker en lejlighed i stedet for eksempelvis et værelse
  • er ung og ønsker at flytte hjemmefra
  • kommer fra en anden kommune og midlertidigt opholder dig hos familie og bekendte
  • har helbredsmæssige problemer. Her skal du kontakte center for Center for Sundhed og Ældre, hvis du grundet fysiske, psykiske eller sociale årsager har behov for en handicapvenlig bolig. Du skal have et aktuelt behov for en handicapvenlig bolig for at blive bevilget en bolig og komme på venteliste. Læs mere om at søge handicapegnede boliger her. Du kan kontakte Center for Sundhed og Ældre på telefon 55881200
  • du har solgt din bolig og ikke har fundet et nyt sted at bo
  • dit boligproblem ikke er akut men forudsigeligt. Vær selv opmærksom på at søge din nye bolig i god tid og på den måde opnå en bolig et sted, hvor du måske gerne vil bo. Eksempelvis hvis du har boet i et fremlejet eller tidsbegrænset lejemål, flytter fra en studiebolig, har boet hos familie, venner eller i en bolig, som på forhånd kunne siges ikke at være egnet til varig bolig.

  Kommunen afgør ud fra en individuel og konkret vurdering, om du opfylder kriterierne.

  Hvis du bliver tilbudt en bolig, skal du selv betale beboerindskud. Du har i den forbindelse dog mulighed for at søge om indskudslån og boligstøtte.

  Du kan søge boligindskudslån og boligstøtte via borger.dk.

  Kontakt

  Næstved Kommune

  Brug almindelig mail til generelle spørgsmål og digital post om personlige sager

  Telefon: 5588 5588

  Email: naestved@naestved.dk

  Send digital post til Næstved Kommune (kræver NemID)

  Relevante artikler