Gå til hovedindhold

Energirenovering og tilskud

En energirenovering kan være en god måde at fremtidssikre din bolig - både når det gælder komfort og økonomi.

hustage

Indhold

    Energirenovering af boligen kommer ofte før en udskiftning af varmeforsyningen. På den måde skærer du al unødig energiforbrug væk og kan dimensionere den nye varmeforsyning efter det nu lavere energibehov. Energirenovering øger komforten ved mindre støj og mindre trækgener, giver lavere varmeregninger og øger værdien af boligen i forbindelse med salg.

    Overvejer du at renovere? Find cases og hvad andre husejere har gjort og sparet her. 

    Cases er suppleret med fotos og fakta om de gennemførte renoveringer lige fra hulmursisolering og nye vinduer til udskiftning fra olie til varmepumpe og installation af solceller på taget.

    Tilskud fra erhvervspuljen - søg nu

    Private virksomheder kan få tilskud til de fleste projekter, der sparer energi eller CO2 (dog ikke solceller) Det kan f.eks. være:

    • Udskiftning af gaskedler til varmepumper eller fjernvarme.
    • Udskiftning af ældre belysning til LED.  
    • Intern udnyttelse af overskudsvarme.

    Få op til 50 % i støtte og søg for mindst 10.000 kr. 

    Læs mere om puljen og beregn din virksomheds tilskud på Energistyrelsens hjemmeside (åbner ny side). 

    Gå til ansøgningsportalen (åbner ny side).

    En bevaringsværdig bygning har et særligt udtryk og er måske bygget af nogle helt særlige materialer, som det både er vigtigt og nødvendigt at kende til, hvis du vil i gang med at energirenovere din bolig. Der er også særlige lovgivningsmæssige forhold, herunder retningslinjer og restriktioner for, hvad du må og ikke må i forhold til udvendig istandsættelse af en bevaringsværdig bygning.

    På Kulturstyrelsens hjemmeside finder du et register over fredede og bevaringsværdige bygninger i Danmark. Registret indeholder de omkring 9.000 fredede bygninger i Danmark samt 355.000 bevaringsværdige bygninger, hvis bevaringsværdi er blevet vurderet.

    På Næstved Kommunes hjemmeside kan du finde ud af, om der er en lokalplan for netop dit boligområde med eventuelle bestemmelser om fredede og bevaringsværdige bygninger. Se artiklen om lokalplaner nedenfor.

    Har du brug for at tale med en rådgiver, som kan hjælpe dig med at skabe overblik og prioritere ud fra dine ønsker og behov? Her på Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi finder du telefonnummer og mail til gratis og uvildig energirådgivning.