Gå til hovedindhold
Betaling
Kultur og borgerservice
Borgerservice

Ældrecheck

Som folkepensionist kan du få ældrecheck, hvis du opfylder betingelser for at få den. Du skal blot udfylde et formueskema og Udbetaling Danmark vurdere om du er berettiget.

To seniorer, som læser aviser

Indhold

  Hvad er en ældrecheck?

  Som folkepensionist kan du få op til 19.200 kr. (2023) om året i ældrecheck. Du skal betale skat af beløbet. Hvis du har ret til ældrecheck, udbetales den automatisk i slutningen af januar sammen med din folkepension. 

  Hvem kan få ældrecheck?

  Du kan få ældrecheck, hvis din og din ægtefælles/samlevers samlede formue er mindre end 95.800 kr. (2023). Størrelsen på din ældrecheck afhænger af din personlige tillægsprocent.

  Hvis tillægsprocenten er 100, får du det fulde tillæg. Hvis den er mindre end 100, får du udbetalt tilsvarende mindre i ældrecheck. Vær opmærksom på, at der er en grænse for udbetaling af ældrecheck, og derfor bliver beløb under 200 kr. ikke udbetalt.

  Sådan beregnes din tillægsprocent

  Hvis du ikke tidligere har oplyst Udbetaling Danmark om din formue til ældrecheck, skal du gøre det for at få udbetalt ældrechecken. Det er Udbetaling Danmark, der behandler din ansøgning og udbetaler ældrechecken.

  Læs mere på borger.dk

   

  Sådan søger du om ældrecheck

  Sådan gør du

  1. Tilgå linket på siden her "Ansøg om ældrecheck"
  2. Log på med MitID
  3. Klik på "Søg om ældrecheck"
  4. Følg trinnene og udfyld de relevante felter i selvbetjeningsløsningen

  Sådan gør du

  1. Bestil tid i Borgerservice.
   Du kan bestille en tid på Næstved Bibliotek eller på en af vores lokationer i Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø eller Korskilde
  2. Husk MitID, hvis du har det.
  3. Have oplysninger klar omkring din likvide formue - læs mere på borger.dk

  I Borgerservice kan vi hjælpe dig med selve ansøgningen, men det er Udbetaling der står for modtagelsen af ansøgningen og selve udbetalingen. Hvis du har spørgsmål til ældrechecken eller selve ansøgningen, skal du kontakte Udbetaling Danmark på tlf. 70 12 80 61

  Links

  Kontakt

  Næstved Bibliotek og Borgerservice

  Telefon: 5588 5588

  Send digital post (kræver MitID)