Gå til hovedindhold

24 fede jobs i Næstved Kommune

Det vrimler med gode arbejdspladser og fede job i Næstved Kommune. Vi har samlet 24 jobmuligheder her, så du kan blive inspireret til at finde dit drømmejob i Næstved.

13. okt. 2021

Indhold

    1. Kristian fra talentskolen: Passion smitter!

    Kristian har arbejdet på Talentskolen i Næstved siden 2013, og i stillingen som studieansvarlig står han for at koordinere gæstelærere og al undervisning på to af skolens
    linjer, nemlig skuespil og musical. Og det er ikke så lidt endda, der skal planlægges:

    “Det er alt lige fra danseteknik på musicallinjen til fysisk teater og bevægelse for skuespillere og skuespilteknik for eksempel.”

    Talentskolen laver sine egne forestillinger, hvor Kristian henter en instruktør ind, der arbejder intensivt med eleverne på skolen - og eleverne giver alt, hvad de har:

    “Det er fuldstændig fantastisk at have nogle elever, som vil det så utroligt meget. Man kan mærke på dem, ikke bare når de går til optagelsesprøver, men også i undervisningen til daglig, at de er engageret og har en enormt stor passion. Og det smitter jo gevaldigt af.”

    Elevernes ihærdighed og store indsats for at udvikle sig som performer har i den grad gjort indtryk på Kristian i årenes løb, og han fortæller med lysende øjne:

    “Det er jo en velsignelse for en person som mig, der har haft en kæmpe passion hele livet, at give det videre til unge mennesker, som vil det mindst lige så meget som mig. Det er ret
    fantastisk. ”

    Kristian fra talentskolen

    2. Casper fra CH System: 40 rejsedage om året

    Casper Leth Sandager er automation engineer hos virksomheden CH System i Næstved, der producerer maskiner, der skal sikre optimalt flow i mange forskellige slags produktioner.

    De laver bl.a. palleterings-maskiner og produkttransport - og virksomhedens kunder har faktisk mulighed for selv at opfinde en maskine og få den produceret og programmeret hos
    C&H System.

    Lige nu har Casper fornøjelsen af at programmere en KUKA-robot, der er en palleterings-robot, som kan kendes på, at den altid hænger med værktøjerne nedad. Og befinder Kasper sig ikke på firmaadressen, er det fordi, han er på forretningsrejse:

    “Jeg rejser måske 40 dage om året. Og det kan både være små opgaver på et par dage, og det kan også være tre-fire uger, hvor man er afsted. Destinationen kan være Vietnam, USA, Brasilien, Indien, det kan være rigtigt mange steder.“

    Det er ofte en meget dyr affære, hvis der skulle ske fejl i en produktion, og det stiller naturligvis meget høje krav til maskinerne - og er et ansvar, som Casper med glæde bærer:

    “Jeg er ofte den sidste, der går fra opgaven, og det kan jeg rigtigt godt lide: At jeg er den sidste, der har hands on og sørger for, at det bliver leveret, som det skal.”

    Casper fra CH System

    3. Sandra er tømrer og har istandsat Sankt Peders Kirke i Næstved

    Sandra Jørgensen på 26 år er tømrer og har arbejdet halvandet år hos Nygaard Entreprise i Fensmark. Et firma, der løser mange forskellige opgaver, og hvor Sandra blandt andet står for at isolere, skifte døre og vinduer, lave tag, lægge gulve og sætte køkkener op ude hos kunden.

    Nogle dage er hun selv afsted, andre dage med en makker. Og den afveksling og alsidighed, der er i jobbet som tømrer, er hun glad for. Hun har sågar været forbi kirken:

    “Noget, jeg er særlig stolt over, er en opgave, jeg har lavet i Sankt Peders Kirke i Næstved. Her har jeg beklædt deres trappe med egetræstrin, og jeg har været med til at lave alle håndlisterne. Det synes jeg var megafedt at få lov til at være med til.”

    Arbejdet i kirken er uden tvivl det mest traditionelle stykke håndværk, Sandra har lavet i sin tid som tømrer, og hun fortæller, at det er lidt specielt at tænke på, at hendes arbejde i kirken
    er noget, der skal stå i flere hundrede år.

    Der er fortsat langt mellem kvinderne inden for tømrerfaget, men Sandra gør sit for at ændre på det. Hun er nemlig ambassadør for projektet Boss Ladies og er indimellem på besøg på uddannelsesinstitutioner for at fortælle sin historie og bane vejen for flere kvinder ind i faget.

    Sandra fra Nygaard Entreprise

    4. Lone fra Børnehus Sjælland: jeg vil gøre en forskel

    Da Lone Dicte Hansen arbejdede som socialrådgiver hos kommunen, fik hun en stor indsigt i den proces, der sættes i gang, når der er mistanke om, at et barn er blevet udsat for
    overgreb. Det er i sagens natur en meget alvorlig situation, hvor de involverede
    sagsbehandlere gør deres ypperste for at afdække, om mistanken er begrundet.

    Og Lone var glad for sin indsats, men hun ville gerne kunne hjælpe udsatte børn endnu mere.
    Hun fortæller:

    “Da jeg sad ude i kommunen selv med de her sager, synes jeg, det var et spændende felt, et
    vanskeligt felt, og jeg havde lyst til at gøre en endnu større forskel for de her børn og unge.
    Derfor søgte jeg arbejde i Børnehus Sjælland.”

    Lone er nu endnu tættere på børnene og skaber sammen med kollegerne en tryg og rolig
    atmosfære i Børnehuset, som børn og familier mærker, så snart de træder ind ad døren.

    Fokus ligger på at sikre en så skånsom indsats som mulig, fortæller hun:

    “Fordelen ved, at børnene bliver afhørt hernede i Børnehuset er bl.a., at de ikke skal ind på
    en politistation, hvor der er betjente i uniformer og alt muligt. I stedet kommer de ned til os,
    hvor vi gør os umage med at skabe en så stille og hyggelig ramme for børnene som mulig.”

    Lone fra Børnehus Sjælland

    5. Anette fra Ressource City skaber bæredygtig udvikling

    Da Anette Moss skulle vælge uddannelse, faldt valget på Roskilde Universitet og uddannelsen til miljøplanlægger. Hun arbejder i dag som klimakoordinator hos Næstved Kommune, og hun har sin daglige gang i Ressource City, der kalder sig “omdrejningspunktet for virksomheders grønne omstilling”.

    Og det er lige nøjagtigt, hvad Annettes arbejde handler om, nemlig grøn omstilling.

    Hun arbejdede som projektleder på projekt Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling i Ressource City, hvorefter jobbet som klimakoordinator i Næstved Kommune kom i naturlig forlængelse.

    Hendes fornemmeste opgave er nu at skabe samarbejde på tværs og reducere udledningen af CO2. En opgave, der kræver stor viden om byplanlægning og bæredygtighed, og som fordrer, at hun har et godt overblik og er i kontakt med mange forskellige mennesker:

    “Hvis vi skal have alle med, både virksomheder og borgere, skal vi have planlagt den grønne omstilling på den rigtige måde, og derfor er der mange overvejelser om, hvordan vi kan gøre det. Hvordan kan vi fx skabe CO2-reduktion? Det er i dén fase, vi befinder os lige nu.”

    Anette fra Ressource City

    6. Camilla er bygningskonstruktør: "det har mor bygget"

    Camilla Nerup er projektleder hos Hoffmann A/S og er rigtigt glad for at have et arbejde, hvor ingen dage er ens.

    Med ansvar for projektledelse af forskellige typer byggerier er hun i løbet af en arbejdsdag både i dialog med håndværkere og bygherrer - og hun befinder sig både på kontor og midt på byggepladsen.

    Der er ofte langt mellem kvinderne i hendes branche, men det er Camilla vant til. Hun var nemlig 14 år i Forsvaret, før hun tog uddannelsen til bygningskonstruktør i Næstved.

    “Jeg kan kun anbefale alle mine medsøstre rundt omkring at kigge på et job som det her, hvis man synes, det er fedt. Jeg er uddannet bygningskonstruktør, men det er jo ikke ensbetydende med, at jeg selv skal stå og lægge mursten eller slå søm i, men jeg føler, jeg er med til at bygge alligevel.”

    Camilla nyder, at hun arbejder i et felt, hvor man kan se resultatet af sit arbejde. Hun kan ikke lade være med at udpege de bygninger, hun har været med til at bygge, når hun kører gennem byen med sin søn:

    “Dét har mor bygget, dét har mor bygget, og dét har mor bygget. Velvidende at jeg ikke har bygget det selv.”

    Camilla fra Hoffmann A/S

    7. Freja hos That’s Mine: stor erfaring på rekordtid

    21-årige Freja Olsen arbejder som logistik - og administrationskoordinator hos That’s Mine i Herlufmagle.
    En virksomhed, der er inspireret af børns eventyrlige og finurlige universer, og som sælger produkter, der skal inspirere til leg. Freja lærte virksomheden at kende, da hun, som led i sin uddannelse til handelsøkonom på Zealand i Næstved, skulle finde en praktikplads.

    Og siden praktikforløbet er det kun gået fremad med ansvar og udvikling i jobbet:

    “Jeg er superglad for al den erfaring, jeg har fået på så kort tid - simpelthen fordi jeg bare er blevet kastet ud i det hele”.

    Besøger man That’s Mine, vil man se, hvordan det hele bare passer sammen: Alt lige fra produkterne, til kontorhunden og medarbejdernes tøj matcher, ligesom Freja hurtigt fandt ud af, at jobbet passede perfekt til hende.

    Freja sætter nemlig stor pris på, at arbejdsopgaverne både tæller logistik, administration, projektledelse og kundeservice, alt imens hun samtidig kan se, hvordan hendes arbejde bidrager til, at virksomheden vokser.

    Hun fortæller med et smil:

    “Jeg er glad for, at jeg kan få lov til at arbejde i forskellige områder, og at jeg har noget at skulle have sagt! Det er bare dejligt”.

    Freja hos That’s Mine

    8. Simon, elevcoach på Næstved Gymnasium & HF: hjælper eleverne på rette vej

    Eleverne på Næstved Gymnasium & HF kan komme til Simon Wulff-Rieck, hvis de har det svært. Simon arbejder nemlig som elevcoach, hvilket i korte træk går ud på at hjælpe den unge på rette vej.

    Han afholder samtaler med den unge og er nysgerrig efter at finde et fælles tredje: En aktivitet, der interesserer den unge, og som de kan dyrke sammen, mens de lærer hinanden bedre at kende. For det kræver en god relation at få indblik i elevens udfordringer og for at kunne hjælpe eleven videre.

    Simon får i den forbindelse prøvet en masse forskellige aktiviteter, fortæller han:

    “Jeg har endda været ude og lave parkour engang med en ung. Jeg var knap så god og kom derfra med lidt dårlig ryg, men det var noget, den unge synes var spændende, og så må jeg prøve at hoppe med.”

    Som elevcoach kommer Simon tæt på den unge, og det gør ham naturligvis meget glad, når det lykkes at overkomme udfordringerne, og den unge færdiggør, hvad der er påbegyndt:

    “Det tager jo lang tid at danne relationen, som gør, at de har tillid til mig. Så det er jo fantastisk, når vi kommer hen til læseferien, og jeg ser, at de bliver studenter. Det er den fedeste uge, når vi ser dem køre af sted i vognen, eller de kommer op med deres familie, som jeg jo også får et stort kendskab til - uden at familien nødvendigvis kender mig.”

    Simon fra Næstved Gymnasium & HF

    9. Kevin fra Holbøll: "jeg mødte en gammel mand, som tilfældigvis hed Ole Holbøll"

    Vejen til drømmejobbet var ikke helt lige for Kevin Petersen, som i dag arbejder som projektleder hos Holbøll. Han prøvede et par forskellige uddannelser og forsøgte selv at starte en virksomhed men fandt først rigtigt sin rette hylde hos Holbøll.

    “Jeg møder en gammel mand, som tilfældigvis hedder Ole Holbøll, og jeg siger “Ole, den er ikke så god på skolen, det er ikke mig, men jeg kan godt betjene en gravemaskine, og jeg er aktiv nok.”

    Et par dage efter startede Kevin på arbejdspladsen og har siden da uddannet sig til anlægsstruktør, kloakmester og byggeprojektleder. I dag er han projektleder for store byggeprojekter, samtidig med at han samarbejder med Næstved Kommune om at gøre flere unge opmærksomme på jobmuligheder inden for eksempelvis anlægsstruktørfaget, hvor der er stor efterspørgsel på arbejdskraft.

    Spørger man Kevin, er der nemlig mange gode grunde til, at jobbet er fedt - selve arbejdsopgaverne selvfølgelig, men ikke mindst det stærke sammenhold, der er på byggepladsen.

    “I det store hele får man ét eller andet fællesskab - man er fælles om at få det her projekt i mål. Den følelse er vigtig. Det er den, der driver det hele fremad!”

    Kevin fra Holbøll

    10. Tobias fra MOE: "det er dejligt at arbejde i min egen by"

    Tobias K. Jørgensen er ingeniør og teknisk tegner hos rådgivningsfirmaet MOE i Næstved. Han tegner og projekterer sine egne ting og værdsætter især det praktiske element i sit arbejde:

    “Jeg kan godt lide, at man får en opgave i hænderne: Den her skal projekteres. Du går bare i gang med at slå streger.”

    Det er også Tobias’ opgave at afholde samtaler med bygherrer, hvor han skal afdække, hvad bygherre gerne vil have, og hvad MOE kan give ham.

    Overgangen fra uddannelse til job kan være svær, men der gik kun tre måneder fra, at Tobias havde færdiggjort uddannelsen som diplomingeniør med speciale i infrastruktur, til han landede et job hos MOE.

    Han skrev en uopfordret ansøgning og skabte på den måde sit eget job.

    “Jeg blev rigtig glad, da jeg fik jobbet. Også fordi jeg selv bor i Næstved. Det var dejligt, at jeg fik muligheden for at arbejde i min egen by.”

    Hvad fremtiden bringer, er svært at spå om, men Tobias er glad for sit arbejde hos MOE og vil gerne tage sin karriere et skridt videre. Han fortæller med et glimt i øjet:

    “Vi har et par lidt ældre ingeniører i vej-afdelingen, og de skal jo træde af på et tidspunkt. Og der er jo nogen, der skal overtage deres stillinger. Så fremtiden må være at blive afdelingsleder.“

    Tobias fra MOE

    11. Kenneth fra Novenco: vi leverer til facebooks datacentre

    Det er 6 år siden, Kenneth Bødker første gang blev ansat hos Novenco Building & Industri A/S. Det er en virksomhed, der bl.a. producerer tunnelblæsere og leverer ventilation til datacentre som fx Facebooks datacentre i USA og i Odense.

    Det første job var en vikarstilling, mens Kenneth i dag er teamleder på afdelingen for varemodtagelse og forsendelse. Og årsagen til, at han er vendt tilbage til Novenco ad flere omgange, er klar:

    “Det, jeg rigtigt godt kan lide ved Novenco, er sammenholdet og alle kollegerne. Vi har en fantastisk medarbejderforening, så alle kender hinanden på kryds og tværs.”

    Kenneth er uddannet godschauffør, men har skiftet førerhuset ud med det mere fysiske arbejde på Novencos fabrik. Her er han bl.a. ansvarlig for kalibrering og slutkontrol.

    “Jeg slutter af med en eltest, hvor jeg ser, om der er forbindelse mellem jord og faser. Vi sikrer os kort fortalt, at der ikke er nogen fejl tilbage, når det forlader fabrikken.”

    Kenneth tog sin uddannelse hos Selandia i Slagelse og har nu planer om at tage sin karriere et skridt videre ved at søge ind på lager- og logistikuddannelsen. For som han siger:

    “Når man godt kan lide, at der er orden i tingene, og at alt står de rigtige steder, er et lager et rigtigt godt sted at være.”

    Kenneth fra Novenco

    12. Lisbeth er souschef i udlændingestyrelsen: "vi får lov at møde verden"

    Lisbeth Holm Ravn er uddannet jurist og arbejder som souschef og enhedschef i Borgerservice i Udlændingestyrelsen. Styrelsen behandler sager om udlændinges ret til besøg og ophold i Danmark, og Lisbeth har et særligt ansvar:

    “Min opgave er, sammen med min kontorchef og resten af ledelsesteamet, at sætte rammerne og sætte retningen for, hvordan vi gerne vil udøve god borgerservice hos os, og hvordan vi gør det bedst muligt.”

    Borgerservice betjener hver dag mange brugere, der søger vejledning om reglerne inden for fx familiesammenføring, asyl, visum og pas, og det er et spændende miljø at færdes i, fortæller Lisbeth:

    “Det er dejligt lige præcis at være i mit kontor, Borgerservice, for vi får lov til at møde verden, som vi siger.”

    Dette daglige møde med brugerne giver input til, hvordan Borgerservice kan udvikles og forbedres, ligesom Lisbeth let kan holde fokus på de mennesker, det hele drejer sig om. Der er mange udlændingeretlige områder at dække, og den opgave lykkes især på grund af det gode samarbejde og sparring, fortæller Lisbeth:

    “Der er rigtigt mange dygtige medarbejdere, der hver dag taler med rigtigt mange mennesker. Og det giver mig en stor tilfredshed at møde ind hver dag og mærke det fællesskab om at løse opgaven på tværs.“

    Lisbeth fra udlændingestyrelsen

    13. Claus er social- og sundhedsassistent: da jeg holder hendes hånd, forsvinder hendes stress

    Da Claus Persson skulle vælge uddannelse for snart 35 år siden, valgte han plejeområdet. Det gjorde han, fordi han gerne ville gøre en forskel, og fordi han vidste, at han er et empatisk og omsorgsfuldt menneske. To personlighedstræk som mange social- og sundhedsassistenter har til fælles, og som er absolut nødvendige for at kunne sætte borgeren i centrum.

    Claus arbejder som social- og sundhedsassistent på plejehjemmet Bakkegården, og han holder meget af at se borgerne blive glade for den omsorg og pleje, han yder.

    Ofte er det let at se effekten af hans arbejde, og nogle vagter på plejehjemmet vil han kunne huske lang tid fremover.
    Det gælder for eksempel en oplevelse, han havde med en oprevet, dement borger:

    “Jeg kunne se, at hun ikke kunne overskue at være på afdelingen. Så vi sætter os i en sofa, og jeg holder om hende og holder hendes hånd, og den der aggression, den der stress, den forsvinder bare stille og roligt. Og til sidst sidder hun faktisk med sit hoved på min skulder og blunder.”

    Med den høje anciennitet hører også muligheden for at have prøvet mange forskellige arbejdspladser og typer af ledelse, og Claus værdsætter sin nuværende.

    “Et godt arbejdsmiljø handler om, at vi har en synlig ledelse, der kan komme med konstruktive vejledninger. Og det føler jeg virkelig, jeg får her.

    Claus fra Bakkegården

    14. Lene er dommer ved rettet i Næstved: ”jeg synes, jeg gør en forskel”

    Lene Sigvardt er uddannet jurist og arbejder til daglig som dommer ved Retten i Næstved. Når hun fortæller om sin beskæftigelse, er der særlig én reaktion, der går igen:

    “Det første jeg bliver mødt med, når jeg siger, jeg er dommer ved Retten i Næstved, det er: Gud, sådan troede jeg ikke en dommer så ud.”

    Men det er naturligvis ikke udseendet, der gør en god dommer.

    Embedet som dommer kræver, foruden stor viden om jura, også nogle særlige personlige kompetencer: At man besidder evnen til at kunne sætte sig i andre menneskers sted og hjælpe dem bedst muligt videre, hvorfra de står.

    “Jeg valgte at blive dommer, fordi jobbet har noget med mennesker at gøre, noget med samfund at gøre. Jeg synes, jeg gør en forskel hver dag, når jeg kommer herned i Retten.”

    Sagens karakter kan være meget forskellig og dreje sig om alt fra erstatningskrav, drab og hastighedsovertrædelser til familiesager, hvor det for eksempel skal afgøres, hos hvilken forælder barnet skal bo.

    “Jeg har nogle fantastiske, dygtige kollegaer, der er med til at understøtte det arbejde, vi laver her. Det kan godt være, det er mig, der tegner retten, men det er jo ikke kun mig, der får klaveret til at spille.”

    Lene fra rettet i Næstved

    15. Marie er udskolingsleder på Ellebækskolen: fra lærervikar til leder

    Marie Schomann Christensens første job på Ellebækskolen var som lærervikar, men i dag er hun udskolingsleder og har særligt ét fokus for øje, nemlig at skolen skal passe til eleverne og ikke den anden vej rundt:

    “Vi gør os rigtig umage for, at det er skolen, der skal tilpasse sig eleverne, og ikke eleverne, der skal tilpasse sig rammen.”

    Hun uddyber:

    “Det er en rigtig stor fornøjelse sammen med ledelsesteamet og medarbejderne at kunne samarbejde om at besvare spørgsmålet: Hvad kan vi gøre, for at flere børn kan passe ind i den ramme, vi tilbyder?”

    Det var egentligt lidt af et tilfælde, at Marie lærte Ellebækskolen at kende i sin tid. Hun fortæller med et smil, hvordan det gik til:

    “Det var faktisk min svigermor, der skulle på ferie og ringede og spurgte, om ikke jeg kunne være vikar for hende en uge, for så var hun ret sikker på, hendes klasse nok skulle bestille noget, mens hun var på ferie. Og så startede jeg som vikar.”

    Marie fra Ellebækskolen

    16. Flemming Waldorf arbejder med sikkerhed og service hos Arena Næstved

    Hvor han bl.a. har ansvar for briefing af de mange frivillige, som stiller sig til rådighed ved afvikling af større begivenheder.

    Han fortæller om sit job i korte træk:

    “Servicedelen er at få alt til at spille og sikkerhedsdelen er, at vores gæster får en god oplevelse, uanset om det er en sportsbegivenhed eller en koncert.”

    I dagtimerne er det især klubber fra foreningslivet, der bruger arenaen, og hvis alle brugere skal være tilfredse, skal der være styr på faciliteterne:

    “Vi har nogle håndboldpiger, som spiller med harpiks, og det skal vi naturligvis nå at fjerne, inden speed skaterne skal bruge hallen. På den måde skal vi altid være et skridt foran.”

    Flemming har været en del af Arena Næstved siden 2015 og er glad for at arbejde i et spændende setup med masser af sport, messer og hverdag. Over årene har der været mange begivenheder, men der er særlig én koncert, som står klart i erindringen, og som Flemming er stolt af at have afviklet:

    “Nephew kom og leverede et brag af en koncert og lige knap 4000 gæster fik sig en kæmpe oplevelse.

    Flemming fra Arena Næstved

    17. Det kan være overvældende at købe bolig eller omlægge lån for en helt almindelig Næstveder

    Sådan fortæller Jesper Oreby Hansen, der er personlig rådgiver i Danske Bank i Næstved og har en del kundemøder i løbet af sin arbejdsdag.

    “Nogle ting er meget komplekse, og nogle mennesker køber kun hus eller omlægger lån få gange i deres liv. Og det er ikke noget, alle ved noget om, så der skal vi være vores kunders rygstøtte og bakke dem op og guide dem den rigtige vej ud fra de ønsker, vi nu har.”

    Da Jesper var en ung mand og skulle finde ud af, hvad han gerne ville lave til daglig, dukkede der en mulighed op hos Realkredit Danmark. Han fik nemlig en elevplads, og det blev starten på hans karriere.

    Jesper har siden arbejdet med boligfinansiering i forskellige virksomheder, indtil han landede sit job som personlig rådgiver i Danske Bank. Og der er visse fællestræk ved Jespers jobs gennem tiden:

    “Det, der har været motivationen for mig hele vejen, er kundekontakten, og det at kunne hjælpe nogen. Jeg kan godt lide at arbejde med tal, og det gør man sjovt nok meget i en bank, og så at kunne hjælpe andre, så det bliver rimeligt letforståeligt og lige til. Det kan jeg rigtigt godt lide.”

    Jesper fra Danske Bank

    18. Emil er revisor: du må bare grave dig ned og finde ud af, hvad det går ud på

    Regnskab, rådgivning og skat er hverdagskost for en revisor, og Emil Korsgaard Hansen har nu arbejdet to måneder som revisor hos Kvalitetsrevision i Næstved. Kvalitetsrevision beskæftiger 10 medarbejdere og har fokus på det lokale erhvervsliv. Emil fortæller om sit nye job:

    “Det har været rigtig godt. Jeg er kommet godt på plads på et kontor af den her størrelse. Forskellen er, at vi kommer hinanden lidt mere ved her.”

    Kvalitetsrevisions kunder er små og mellemstore virksomheder, der er meget forskelligartede, hvad angår størrelse og branche. Det giver Emil, der har egne kunder og er kundens primære rådgiver, en masse spændende udfordringer:

    “Kunden kan finde på at ringe til mig om alt mellem himmel og jord. Og det er kundens forventning, at du kan hjælpe ham, så du må bare grave dig ned fra starten og se, hvad det går ud på.”

    Denne nysgerrige og undersøgende tilgang til arbejdsopgaven kendetegner ikke blot Emil, men arbejdspladsen generelt. Han fortæller:

    “Der findes ikke dumme spørgsmål. Vi tager alle spørgsmål seriøst og ser, hvad vi kan gøre inden for vores felt og kompetenceområde.”

    Emil fra Kvalitetsrevision

    19. Stine har et pilates- og yogastudie: fra ergoterapeut til selvstændig

    På Ågade i Næstved ligger et hyggeligt pilates- og yogastudie med navnet Stine Joo - Kroppen i bevægelse.
    Studiet ejes og drives af Stine Joo Kofoed, der er opvokset i Næstved og uddannet ergoterapeut fra Professionshøjskolen Absalon, afdeling Næstved.

    Stine Joo råder over fem lokaler og bl.a. 11 reformer-maskiner, og det var faktisk sidstnævnte, der fik Stine til at blive selvstændig:

    “Jeg var enormt inaktiv før i tiden. Jeg hadede alle former for fysisk aktivitet, og jeg kunne aldrig finde på at sætte mine ben i et fitnesscenter. Men så læste jeg i Alt For Damerne om noget, der hed Reformer, og det endte jeg med at blive fuldstændig bidt af.“

    Reformer er en maskine, hvor der er en slæde, der kører frem og tilbage, og alt efter, hvilken modstand man putter på, giver øvelserne noget forskelligt.

    Det er effektiv træning, der kan målrettes de individuelle skavanker og skader, som brugeren har, fortæller

    Stine og uddyber, hvad der motiverer hende som underviser:

    “Det fede ved at undervise er, at man kan se, medlemmerne rykker sig. De bliver stærkere, de bliver smidigere, og man kan se, at de rykker sig! Det er det, der motiverer én. Det er derfor, jeg gør det.”

    Stine Joo fra Stine Joo - kroppen i bevægelse

    20. Frank er ingeniør hos LS Control: jeg var i mange år nørden ved computerskærmen

    Når Frank Stolzenbach skal beskrive, hvem han er, og hvad han laver, lægger han ingen fingre imellem:

    “Jeg har i 18 år været nørden, der sidder ved computerskærmen.”

    Frank er uddannet ingeniør og arbejder hos LS Control, der ligger få kilometer fra Næstved by og udvikler og producerer elektronik til fabrikanter af varmepumper og ventilationsanlæg.

    Hans titel er key account manager, og i det job er en del kundekontakt, hvilket indimellem kan være udfordrende, når man er introvert.

    Frank fortæller:

    “Som key account manager har du meget mere kundekontakt. Det giver nogle udfordringer for mig, men heldigvis er jeg i en virksomhed, der tør omfavne den person, man er og videreudvikle på dét.”

    Frank har været i virksomheden i 18 år og vil gerne anbefale andre introverte at tage udfordringen op og søge job i samme branche:

    “Det er med at komme ud. Der er udvikling inden for ventilations- og elektronikbranchen. Kom ud og prøv! Man kan hurtigt blive positivt overrasket. Vi tager os af vores medarbejdere, så det kan næsten ikke være bedre.”

    Frank fra LS Control

    21. Tobias sælger biler: ”man får lov til at udvikle sig”

    23-årige Tobias Sørensen har fundet sin salgspassion hos Motorgaarden Biler: Her sælges der biler af alle typer, og det drejer sig om at finde netop dén bil, som passer allerbedst til kunden. Særligt interessant bliver det, når Tobias skal arbejde lidt ekstra for at finde ud af, hvilken bil kunden drømmer om:

    “Jeg synes især, det er spændende med de kunder, hvor man virkelig får lov til at komme tæt på dem, får lov til at vejlede dem bedst muligt, for det er også dér, man selv føler, at man udvikler sig.”

    Ud over at Tobias er glad for at yde den allerbedste service og vejledning til kunderne, synes han, at jobbet bliver endnu federe af, at bilbranchen er et særligt spændende felt at følge med i. Der er altid en stor udvikling, man kan følge markedet tæt og det er spændende at holde øje med, hvor markedet er på vej hen - og netop den viden er vigtig, hvis han skal kunne møde kunderne i øjenhøjde og matche lige netop deres behov.

    Tobias fra Motorgaarden Biler

    22. René er radiovært på P4: kommentator til eurovision

    René Sabro er slet ikke i tvivl om, at han har et virkelig fedt job som radiovært på P4 Sjælland: Jobbet giver ham rig mulighed for både at møde lokalmiljøet, og formidle spændende historier, uanset om det drejer sig om lokalpolitik eller glimtende sangtalenter.

    Sidstnævnte har han en helt særlig kærlighed til, da han fik mulighed for at sidde i kommentatorboksen til Eurovision i København, og det er tydeligt at se, at det ikke er en oplevelse, han glemmer lige foreløbig. Han fortæller glædestrålende:

    “Det var mig, der fik lov at sidde i kommentatorboksen - den rigtige kommentatorboks! Det var simpelthen så fedt!”.

    René er vokset op i Næstved, og selv om han flyttede fra byen for 12 år siden, føler han stadig at det er hans by - og der er ikke én lokal ændring, som undslipper hans skarpe blik, når han kører på arbejde om morgenen: “Nej, nu er der åbnet en butik dér, nej, de har lavet om på lyskrydset, og hvorfor har de ikke gjort noget ved det her?”.

    For René føles Næstved som hjemme, og det er så fedt, at han kommer hjem, hver gang han møder på arbejde, fortæller han med et smil.

    René fra P4 Sjælland

    23. Claus fra Næstved Ungdomsskole: det er en berigelse at se unge finde deres vej i livet

    Claus Michael Pedersen er afdelingsleder på Næstved Ungdomsskole og arbejder til daglig med dannelse og uddannelse af unge gennem kunst. Han er graffitikunstner og beskriver sig selv som “en gadekat og AD’er (art director)” - og betegner sit job som den største gave:

    “Det er jo en enorm, fantastisk berigelse at se unge vokse på alle mulige måder og finde deres egen vej i livet og deres egen identitet. De unge får et større udsyn og en større indsigt, og det er en gave at stå på sidelinjen og se det ske.”

    Med Claus’ facilitering og støtte er det lykkedes de unge at stable Næstveds urbane ungdomsfestival Næverland på benene, men det er langtfra det eneste aftryk, Claus har sat. Han har nemlig også samlet kunstnere fra hele verden i Næstved for at udsmykke byrummet med store gavlmalerier, som f.eks. værket ved Næstved Station. Her ses en gul dame med blomstret hat, der er skabt af den anerkendte duo OSGEMEOS fra Brasilien.

    “Jeg er rigtigt glad for, hvordan kunsten er blevet mere synlig, og det er også vildt at tænke på, hvor mange unge, der kommer her i ungdomsskolen og er med til at planlægge, afvikle og realisere arrangementer. Ja, jeg har et fedt job!”

    Claus fra Næstved Ungdomsskole

    24. Christine er glaspuster og underviser på Holmegaard Værk: ”det er bare glas altid”

    På Holmegaard Værk kan du møde værkstedsformidler Christine Bové, der er en ildsjæl i mere end én forstand.

    Hun er nemlig ‘glasmenneske’, som hun kalder det, og tilbringer næsten al sin tid i værkstedet, hvor hun puster glas - med og uden nysgerrige tilhørere.

    “Jeg har 37 timer, hvor jeg skal undervise og finde på alt muligt til Holmegaard, og så skal jeg lave glas ved siden af. Så det hele smelter bare sammen. Det er bare glas. Altid. Og det er skønt.”

    Som med de fleste håndværk kræver det tid og fordybelse at blive dygtig. Og Christine har både uddannet sig ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole og Linneaus Universitet i Sverige.

    At hun brænder for sit fag, kan man tydeligt mærke, og det kommer skoleklasser og andre gæster til gavn, når de besøger værkstedet og skal lære, hvordan man designer glas. Og Christine vil rigtigt gerne være med til at vække interessen for glas:

    “Egentligt skulle jeg starte egen virksomhed og bare puste glas og sælge det, men jeg kan også rigtigt godt lide at formidle og undervise i alt det, jeg synes er spændende. Og så er det bare fedt at få lov til at få alle andre til også at synes, glas er fedt.”

    Christine fra Holmegaard Værk

    En mand går på gangen i en kontormiljø

    Gør karriere i Næstved Kommune

    Næstved Kommune er en af de største erhvervskommuner i Region Sjælland. Det betyder rigtig fine karrieremuligheder.