Skip to main content

Alkoholrådgivning

Alkoholrådgivningen er et tilbud til dig, som ønsker at ændre alkoholvaner, eller har en bekymring for en pårørende i dit liv.

Maleri af kvinde

Indhold

  Udfordringer med alkohol kan ramme mennesker i alle aldre og samfundslag. Du kan modtage gratis rådgivning og behandling i Alkoholrådgivningen. Hvis du oplever udfordringer i din hverdag grundet dit alkoholforbrug, i form af familie, arbejde, fysisk, psykisk tilstand, eller har spørgsmål angående alkohol, så er du velkommen til at kontakte Alkoholrådgivningen Næstved på telefon 5588 1460 mandag-fredag fra kl. 8.00-9.00.

  Alkoholrådgivningen er et kommunalt tilbud, og du kan være anonym, hvis du ønsker det. Det er ikke påkrævet med en henvisning.

  Vi har også tilbud til pårørende, der har en bekymring som for eksempel et familiemedlem, en ven, eller en kollega.

  Hos Alkoholrådgivningen er vi social og sundhedsfaglige uddannet, hvortil vi ydermere er kognitive terapeuter. Derfor tager vi afsæt i kognitiv terapi, som behandlingsform

  Behandlingstilbuddet indhold


  Hvis du ønsker at ændre alkoholvaner

  • Behandlingen består af individuelle samtaler med fokus på at ændre uhensigtsmæssige alkoholvaner, samt undgå tilbagefald i risikosituationer.

  Hvis du er pårørende ?

  • Et alkoholproblem påvirker ikke kun den, der drikker, men også familien og omgangskredsen. Derfor tilbydes pårørende selvstændig rådgivning i forhold til de problemer, det medfører at være tæt på en, der har et problematisk alkoholforbrug.

   Din familie kan blive inviteret med til en eller flere samtaler, ligesom en anden nærtstående ven eller pårørende kan inviteres med.

  Hvis du ønsker Familieorienteret behandling

  • Familieorienteret alkoholbehandling er et frivilligt tilbud om støtte til familier med børn under 18 år, hvor en eller begge forældre har / har haft et problematisk forhold til alkohol.

   Tilbuddet sker i samarbejde mellem Alkoholrådgivningen og Familienetværket.

   Forløbet skal visiteres for at påbegynde.

  Supplerende tilbud til din behandling

  Udlevering af antabus

  • Hos Alkoholrådgivningen er der mulighed for at supplere Alkoholbehandlingen med antabus.

  NADA

  • NADA-akupunktur er akupunktur i ørerne. NADA-metoden er kendt over det meste af verden og bruges på blandt andet hospitaler og behandlingsinstitutioner. NADA-akupunktur har været anvendt i Danmark siden 1997. NADA står for National Acupuncture Detoxification Association.

   I alkoholrådgivningen har du mulighed for at tilvælge NADA til samtalebehandlingen. NADA øreakupunktur kan hjælpe på en række symptomer i forbindelse med alkoholbehandling. Det kan f.eks. være Tankemylder, abstinenser, alkoholtrang, søvnbesvær, uro og stres.
   Ved behandlingen får du sat 5 nåle i hvert øre. Nålene sidder i ørene i 45 minutter.