Gå til hovedindhold

Genoptræning

Ved sygdom, skader eller i forbindelse med operationer kan lægen vurdere, at du har brug for en genoptræningsplan. Din genoptræningsplan tager udgangspunkt i dine behov og vil bl.a. indeholde mål og hvor, du skal gå til genoptræning.

Billede af personer der træner

Indhold

  Genoptræning i Næstved kommune

  Når du er udskrevet fra sygehuset, vil du inden for 4 dage få besked fra Næstved Sundhedscenter om, hvornår du skal komme til undersøgelse og starte din genoptræning.

  Læs mere om din genoptræning nedenfor.

  Når vi på Næstved Sundhedscenter eller Hjerneskadecenter Næstved har modtaget din genoptræningsplan, vil du indenfor fire hverdage få besked om, hvornår du skal komme første gang. Du vil enten blive ringet op eller få et brev i e-boks. Hvis du har fravalgt e-boks, vil du få et brev med posten.

  Start tidspunktet for hvornår du skal komme til undersøgelse / træning første gang, afhænger af din diagnose, og hvad der står i genoptræningsplanen.

  Ventetiden er på maks. 7 dage fra genoptræningsplanen er modtaget, medmindre lægen har skrevet noget andet i din genoptræningsplan.

  Genoptræningen er på Næstved Sundhedscenter, Præstøvej 67, 4700 Næstved.

  Genoptræningen kan være individuelt eller på hold, indendørs eller udendørs på Næstved Sundhedscenter, og i særlige tilfælde hjemme hos dig selv.

  Hvis du bor på et plejehjem, vil træningen være på plejehjemmet.

  Har du fået en hjerneskade, er genoptræningen på Hjerneskadecenter Næstved, Tommerupvej 12, 4700 Næstved.

  Hjerneskadecenter Næstved er et tilbud til borgere med erhvervet hjerneskade i Næstved Kommune. Tilbuddet er ambulant genoptræning efter indlæggelse på sygehus, neuropædagogisk støtte i eget hjem og i støttecenter, netværks- og individuelle tilbud til pårørende samt koordination, rådgivning og vejledning.

  Hjerneskadecenter Næstved

   

  Et genoptræningsforløb begynder altid med en individuel undersøgelse, hvor vi sammen fastsætter nogle mål for din genoptræning.

  Genoptræningen kan foregå individuelt eller på hold, indendørs eller udendørs, og du vil næsten altid få træningsopgaver, som du skal gøre derhjemme, så som at lave øvelser og gøre nogle praktiske ting.

  Genoptræningen kræver, at du er aktiv og selv gør en indsats, ud fra hvad der er muligt for dig.

  Formålet med genoptræningen er, at du bliver så rask som muligt.

  Det er meget forskelligt, hvor tit du skal komme til træning og hvor lang tid du skal gå til genoptræning, det afgøres altid individuelt.

  Hvis du er syg, skal du blive hjemme uanset, hvad du er smittet med.

  Hvis du går til træning på Sundhedscenteret, Præstøvej 67:
  Afbud meldes på telefon 5588 1400, så snart det er muligt, da vi gerne vil kunne give den ledige tid til en anden, der har behov for genoptræning.

  Hvis du går til træning på Hjerneskadecenter Næstved, Tommerupvej 12:
  Afbud meldes på telefon 5588 1420, så snart det er muligt, da vi gerne vil kunne give den ledige tid til en anden, der har behov for genoptræning.

  Næstved Sundhedscenter på telefon 5588 1400 alle hverdage i tidsrummet kl. 7.00-12.00.

  Hjerneskadecenter Næstved kontaktes på telefon 5588 1420 alle hverdage i tidsrummet kl. 8.00-15.00.

  Hvis du af helbredsmæssige årsager ikke selv har mulighed for at transportere dig til genoptræning, kan du få mulighed for kørsel.

  Kontakt Næstved Sundhedscenter eller Hjerneskadecenter Næstved for nærmere information.

  Når du skal genoptræne på Næstved Sundhedscenter eller Hjerneskadecenteret, er det vigtigt, at du har tænkt over påklædningen. Du skal have tøj på, som du kan bevæge dig i. Du skal medbringe rene indendørssko (ikke sutsko/hjemmesko).

  Du har mulighed for omklædning på Næstved Sundhedscenter. For mere information spørg i receptionen.

  Du har mulighed for at vælge genoptræning på et kommunalt genoptræningscenter i en anden kommune, såfremt du ønsker det.

  Hvis du ønsker genoptræning i en anden kommune, skal du selv ringe til det pågældende sted og aftale om der er plads.

  Relevante artikler