Gå til hovedindhold

Projekter

13 resultater

Vild Natur

Teknik og miljø

Natur

Næstved Kommune deltager i Miljøstyrelsens kampagne og konkurrence "Vild Natur". Få inspiration til at skabe mere vild natur i din have og vær med til at gøre Næstved til Danmarks Vildeste Kommune.

Læringsløftet

Skole og dagtilbud

Projekter

Et løft til alle - et løfte om læring. Læringsløftet skal give skolerne et læringsløft, så elevernes faglige niveau stiger, og inkluderer alle. Derfor får lærer og pædagoger i Næstved Kommune kurser i, at undervisningen skal udvikle og favne alle elever på et helt nyt niveau, så det kan mærkes over de næste 3 år.

Lærer der underviser elev

Baltic Pipe

Klima

Miljø

Nyhed

Baltic Pipe er en kommende gasrørledning, der forbinder Norge, Danmark og Polen. Efter planen skal den løbe gennem Næstved Kommune fra Gimlinge i vest til Stavnstrup i øst. Derudover skal der etableres en kompressorstation tæt på Tågeskov. Gasrørledningen forventes i drift i oktober 2022.

Gasrørledning

Kystsikring på Enø og Lungshave

Natur

Projekter

Klima

Næstved Kommune skal sikres mod klimaforandringer. Fremtidens klima bliver voldsommere og mere vådt i følge fremtidige klimascenarier. Eksempelvis vil havet stige, der vil komme mere regn, og der kan komme flere og hyppigere oversvømmelser. Derfor er kommunen en del af kystbeskyttelsesprojektet ved Enø og Lungshave.

badegæster på stranden ved Enø

Talentudvikling

Kultur og borgerservice

Børn og unge

Skole og dagtilbud

Næstved Kommunes børn og unge skal have de bedste vilkår for at udvikle deres talenter og udfolde deres potentiale. Derfor er Næstved Kommune med i det nationale projekt Talentnettet, som du kan læse mere om her på siden.

Forestilling på Talentskolen i Næstved

Mere liv i Susåen

Natur

Vand

Fritid

Malermuslingen er truet, og findes kun ganske få steder i Europa. Derfor har EU bevilliget 9,3 mio. kr. til at forbedre den tykskallede malermuslings leveforhold i Susåen. Arbejdet med at skabe flere levesteder i Susåen forventes at resultere i 7.000 tykskallede malermuslinger og flere fiskearter ved projektets afslutning i 2023. Følg malermuslingens rejse i Susåen.

Tykskallede Malermuslinger på flad hånd

Ressource City

Klima

Affald

Erhverv

Ressource City er et grønt udviklingsprojekt med fokus på at skabe samarbejder mellem virksomheder, der arbejder med cirkulær økonomi. Gennem samarbejderne hjælper Ressource City med at udvide virksomhedernes innovationskraft og miljøvenlige profil mod en stærk cirkulær økonomi.

Ressource City, logo, bæredygtighed

Store vindmøller

Klima

Politik

Projekter

Bæredygtig energiforsyning er vejen frem - også for Næstved Kommune. Derfor er der udpeget seks områder i Næstved Kommune, hvor der er mulighed for at opstille i alt 18 store vindmøller. 12 vindmøller er allerede sat op. Følg med i processen og få svar på ofte stillede spørgsmål.

Vindmøller i Saltø

Nye vejprojekter

Veje

Teknik og miljø

Trafik

Læs om tidsplanerne for anlægsprojekter, VVM-undersøgelse af Rute 54, Næstved - Rønnede og Ringsted-Femern-banen.

Bil kører på vej med en gul mark til venstre

Nye vand- og svømmefaciliteter

Projekter

Kultur og borgerservice

Næstved Kommune forventer at kunne åbne at nyt og moderne anlæg for offentligheden, foreninger, klubber m.fl. i anden halvdel af 2024.

Person svømmer