Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Job
Virksomhedsservice

Overvejer du at ansætte en ukrainsk flygtning?

Næstved Kommune har her samlet relevant information, der kan gøre virksomheder klogere på, hvordan de skal forholde sig, hvis de vil ansætte ukrainske flygtninge/statsborgere.

Blå himmel med hvidlige skyer

Indhold

  Der gælder nogle særlige regler for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft. Som arbejdsgiver er det
  således dit ansvar at sikre dig, at du ikke beskæftiger en udenlandsk statsborger ulovligt. Det
  gælder både i forhold til lønnet og frivilligt/ulønnet arbejde. I nogle tilfælde kan det udløse bøder på op til 50.000 kroner pr. måned.

  Det skal du vide, hvis du vil ansætte ukrainske flygtninge

  Læs her, hvordan du som kommende arbejdsgiver skal forholde dig, hvis du vil ansætte ukrainske flygtninge. Der er desuden på landsplan iværksat en række initiativer, som skal give ukrainske flygtninge en god start på det danske arbejdsmarked. 

  Herunder er et overblik over initiativer, lokale virksomheder kan have gavn af i indsatsen for at hjælpe ukrainere i job.

  Regeringen har i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, KL og Danske Regioner lanceret en hjemmeside, der samler de vigtigste informationer om, hvordan vi kan lette vejen til job for ukrainske flygtninge. Se mere her.

  Arbejdsgivere kan få hjælp til at forstå ukrainske uddannelseskvalifikationer i form af en turbovurdering på højst fem arbejdsdage. Det kan du læse mere om her.

  Jobcentre og kommuner kan få hjælp til at afklare ukrainske flygtninges kvalifikationer ved at kontakte Uddannelses- og Forskningsstyrelsens hotline.

  Uddannelses- og Forskningsministeriet har lanceret en temaside om ukrainske flygtninge i Danmark. Den kan du se her. 

  Andre relevante artikler