Gå til hovedindhold
Ældre

Nyt fra Næstved - mest for seniorer - august 2023

Vil du med på morgenvandring, høre nyt fra Ældrerådet eller se, hvilke aktiviteter, du kan finde på Ældrecenter Munkebo, så læs denne måneds udgave.

08. aug. 2023
Sø i Glumsø

Indhold

  Lyrisk morgentur om søen i Glumsø 

  Torsdag den 24. august kl. 9.00 til ca. 11.15 er der morgenvandring med kulturformidler Vibeke Sølling rundt om søen i Glumsø. Vi skal synge et par morgensange, høre nogle digte og lytte til lidt musik ude i den dejlige natur. 

  Vi mødes foran Glumsø Bibliotek, Torvet 1, 4171 Glumsø. Efter en varm velkomst går vi sammen ned til søen i Glumsø.

  Inden vi skal rundt om søen, skal vi lige nyde den smukke udsigt over søen. Vi skal synge et par af de smukke morgensange og høre et par digte, som hylder morgenstunden. Vi har et par stop undervejs, hvor der vil blive læst digte op. Vi skal også stoppe ude ved ”Fugleskjulet” og høre et smukt stykke musik.  

  Sidst på turen gør vi holdt ved naturbasen, ”Smørhullet”, hvor du kan spise/drikke den forplejning, du eventuelt har taget med, mens der bliver læst op og spillet et stykke musik, der passer ind. 

  Vi går sammen tilbage gennem Glumsø til biblioteket. 

  En anderledes naturoplevelse i krydsfeltet mellem natur, bevægelse og litteratur.  

  Der går både tog og bus fra Næstved Station til Glumsø Station. Der er ca. 10 minutters gang fra stationen til Glumsø Bibliotek. 

  Husk påklædning efter vejrforhold og gode sko. Alt foregår udendørs. 

  Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser. 

  Turen er en del af ”Gang i Næstved” 

  Det er en ”middelsvær” tur på ca. 4,5 km, hvor vi går på stien rundt om søen i Glumsø. Vi skal også gå lidt op ad bakke til naturbasen. 

  Turen er en del af ”Gang i Næstved”, som viderefører traditionen fra Vandrefestivalen. Der holdes en række gå-arrangementer i perioden fra den 20. til den 27. august 2023.  

  Kontaktinformation

  Kulturformidler Vibeke Sølling, Næstved Bibliotek og Borgerservice, 5588 4123 eller visje@naestved.dk  

   

  Nyt fra Ældrerådet 

  Forslag til besparelser 

  Byrådet skal i august tage stilling til eventuelle yderligere besparelser på ældreplejen, som er foreslået i det såkaldte ”Råderumskatalog”. Det sker på et budgetseminar forud for godkendelsen af budgettet for 2024. Socialudvalget har allerede i foråret besluttet besparelser på budgettet for ældreplejen. Ældrerådet følger derfor med bekymring udviklingen, og vi har advaret mod at beslutte kortsigtede besparelser, som på længere sigt vil forringe kvaliteten af ældreplejen. 

  To lokale borgermøder på vej

  Ældrerådet holder i september og november to lokale borgermøder i den nordlige og vestlige del af Næstved by. Her vil der blive lejlighed til at debattere og stille spørgsmål om de besparelser, som byrådet beslutter som led i udarbejdelsen af budgettet for 2024. Vi forventer, at enten formanden for socialudvalget, Michael Perch, eller et af udvalgsmedlemmerne vil deltage i møderne. Tidspunkt og sted vil blive annonceret, så snart disse er endelig fastlagt. 

  Hvad kan du bruge Ældrerådet til 

  Ældrerådet er talerør for 60+ borgere, både overfor byrådet og den kommunale forvaltning. Ældrerådet er repræsenteret på alle kommunens pleje- og ældrecentre ved husrådsmøderne.  

  Ældrerådet er meget interesserede i at høre fra borgere med deres vurdering og ønsker til kommunens service og tilbud til ældre. 

  Kommunens borgere (især 60+) kan kontakte Ældrerådet på kontakt@aer4700.dk

  Se Ældrerådets referater 

  Se de godkendte referater fra Ældrerådets møder her.

  Du kan også se dem på Ældrerådets facebook-side, ”Ældreråd i Næstved”. På facebook-siden kan du også se indlæg om aktuelle ældrepolitiske emner. 

   

  Det sker i Munkebo cafeen 

  Du er altid velkommen i cafeen på Munkebo, Farimagsvej 52 i Næstved. 

  Åbningstider i cafeen 

  Mandag til torsdag kl. 10.00-14.00. Her kan du købe kaffe/brød og kage. Fredag er der åbent kl. 10.00-13.00.  

  Tirsdag og torsdag kl. 11.30-12.30 har du også mulighed for at købe en varm ret. Kom forbi og vær med i madfællesskabet. Menuplanen kan du se i cafeen. Tilmelding er nødvendig. Ring på 2421 2345 eller 5588 1900.  

  Øvrige arrangementer i cafeen 

  Fredagsbaren 
  Fredag den 1. september kl. 15.00-17.00. Kig forbi.  

  Lørdagscafe 
  Lørdag den 16. september kl. 14.00-16.00 er der musik af Peter Sinding. Tilmelding senest 8. september. 

  Drengene fra Livø 
  Tirsdag den 19. september kl. 14.30-ca.16.30 foredrag med Flemming Rishøj om Drengene fra Livø. Entre 75 kr. Tilmelding i cafeen. 

  Oktoberfest 
  Sæt allerede nu kryds i kalenderen ud for tirsdag den 3. oktober, hvor vi holder Oktoberfest. Musik af Leopold og Hansi. Tilmeldingsblanket hentes på Munkebo - sidste frist 26. september.  

  Har du spørgsmål til arrangementer, kan du kontakte aktivitetsmedarbejder Annette Hansen på 2421 2345. Se mere på www.distriktoest.dk/arrangementer

  Faste aktiviteter  

  Nu er vi ude med ”Aktiviteter – mest for seniorer”, der gælder for det andet halvår af 2023 og fortæller om aktiviteter på kommunens ældrecentre.  

  Hent folderen under Aktiviteter - mest for seniorer, 2. halvår af 2023, på ældrecentre, biblioteker og på Borgerservice.

  Læs den og se, om der er noget af interesse for dig eller en anden, du kender.